januar 2008

Håp

Min kjære svoger Lars kom ut for ei stygg ulykke. Når man ikke kan gi blomster, ble det naturlig å lage en blomsterbukett på et kort til ham. Valgte håpets lysegrønne farge.

hope

Glitrende sjal

Liv-Toril og jeg var på shopping opp til flere ganger forrige uke. Endte opp med noen nye nøster garn hver gang. Blant annet dette glitrende garnet som heter "Fantacy". Sjalet ble ganske lett (i underkant av 200 gram). Glitter lager litt fest...

hekletsjal1

Frosk eller prins?

Det er aldri godt å si, men personlig synes jeg det er lett for at hele hurven er eller blir frosker uansett farge. Man får bare fortsette å lete:- )

froskellerprins

Dyrene på gården

Min søster Heidi har gård. Da er det vel også naturlig at jeg fikk disse stemplene av henne til jul. Å lage disse kortene tok sin tid (det er å tenke ut idèer som er vanskelig), men jeg synes det ble en skikkelig morsom og stemningsfull gjeng.

griser

kyr1

kyr2

Magnolia-stempel

Fikk nytt Magnolia-stempel i bursdagsgave av Liv-Toril forrige uke. Ei skikkelig søt jente. Var ikke i mitt mest kreative hjørne, men jeg regner med at det kan komme flere fine varianter kort av dette motivet etter hvert:- )

magnolia1

magnolia2

Line fyller år

Barndomsvenninna mi Line fyller år på onsdag. En liten oppmerksomhet og korthilsen må hun selvfølgelig ha.

line39

Nostalgi

Nostalgiske kort slår an både hos unge og gamle. Etter å ha hatt en lengre kortferie, startet jeg med disse. Det er skikkelig tungt å komme i gang. Er liksom så tom i hodet og fantasiløs...

nostalgiskkort3nostalgiskkort1

nostalgiskkort2

Knestrømper

Dette er knestrømper som Mamma har strikket til meg i Raggsokkgarn fra Hillesvåg ullvarefabrikk. Jeg lo godt da jeg fikk dem. Mamma har spurt meg flere ganger på senhøsten om ikke jeg skulle strikke meg strømper, men for å si det mildt, så synes jeg ikke at det var en så god idè. Det er da kjedelig nok å strikke vanlige ullsokker... Det er satt strikk (som kan reguleres ut fra hull i selve strikken)på toppen av dem. Veldig lurt, for det holder sokkene oppe uansett om de er nyvasket eller ei. Det ironiske er nå allikevel at jeg allerede har brukt presangen svært mye. Nattdrakt og disse sokkene etter en dusj er en meget bra kombinasjon:- ) 

knestromper

Røde selbuvotter

Nå er det selbu som strikkes. Har strikket noen par selbuvotter i str 2 år, og nå er det voksne par på gang. Holder meg stort sett til hvitt/svart, svart/hvitt, men denne gang lagde jeg et par i  rødt og svart i Vestlandsgarn. Nytt par på gang i Heilo, men i hvitt som bunnfarge...
Må nok være litt husmor. Å gjøre håndarbeide er nemlig ikke ensbetydende med at man blir et prakteksemplar i bruk av vaskebøtta. Tvertimot kanskje. Håndarbeidet kan ofte gå på bekostning av vaskinga... Hybelkaninene har formert seg kraftig, men til helga bør det bli litt mer tid til håndarbeid igjen. Tror jeg skal ta meg en kortlaging-sjau hvis jeg er kreativ nok. I går var jeg nemlig på ny shoppingrunde på Panduro i Sandvika. Fikk i tillegg både nye stempler, flotte pyntebånd og råe tusjer i julegave:- )

Selbuvotter---rode

Babysokker i flerfarget garn

Dette garnet fra Fagstrikk/Rauma er bare veldig pent til babysokker. Tror jeg etterhvert har prøvd de fleste farger. Alle er like pene. Blander det flerfarget garnet med hvit babyull fra Dalegarn. Synes jeg sikrer resultatet på denne måten...
Babysokker-i-flerfarget-gar

Rufsete katter

Dette er et håndknyttet teppe - eller matte om man vil. Har montert det slik at jeg kan velge. Har ikke noe sted å henge teppet for øyeblikket, men skal det bare ligge der? Skal jeg bruke kattene mine som matte og tråkke på dem? Må tenke litt mer på saken tror jeg... Å knyte slike tepper er gøy såfremt de ikke er altfor store. Gjengen med katter har selvfølgelig en ramme av mus:-)

katteteppe

hits