januar 2010

Venstrevott som søker høyrevott og skikkelige forviklinger

Ble kontaktet av eierinnen av en venstrevott som hadde mistet partneren sin. Vi ble enige om at vi kunne prøve å lage en ny match. En viss risiko for nyanseavvik er det alltid... Disse designervottene er ikke akkurat kjappe å strikke, men jeg bestemte meg for at jeg skulle skynde meg å gjøre jobben. Strikket ferdig en hestevott og var skikkelig fornøyd med meg selv. Helt til jeg så et bilde av vottene damen har fått av meg: Den ene hadde turkis startkant, mens den andre hadde brun. Pokker også tenkte jeg. Det var litt av en nedtur. Jeg bestemte meg for at det bare var å bite i det sure eplet og strikke en som var "riktig". Fikk denne også ferdig og sendte beskjed til henne med venstrevotten at nå håpet jeg at det var riktig turkisnyanse. Fikk som svar: "de er bare sorte og hvite, ikke noe turkis på de :)". Jeg kunne rett og slett dødd. Damen har riktignok mottatt 2 par votter: et par hestevotter og et par hundevotter. Det var hundevotter hun skulle ha... Ja, da sitter jeg med nok garn til EN stykk venstre hestevott. Får lage en slik vott da og glemme den andre. Kan vel trygt si at jeg har fått min straff for å ikke gjøre grundig research...Nå håper jeg bare på at det blir match i Østfold. Er helt utmattet av alle disse høyvrevottene jeg:- )

#hestevoter #votter #daletta #dalegarn #strikk

Nystrikket alpelue

Strikket på pinne nr 5 i Freestyle fra Dalegarn. Jeg synes det var ei riktig frisk og morsom lillafarge. Man trenger litt humør i tilbehøret på vinteren...

#alpelue #lue #freestyle #dalegarn #strikk

Sokketøfler

Jeg har fått flere strikkebøker til jul og bursdag. Disse tøflene som jeg kaller "sokketøfler" fant jeg oppskrift på i Strikkeboka av Gerd Fjellanger. De er strikket i PT3. Min søster valgte tøfler i vårlige farger.


Mitte eget fargevalg ble litt mer vinterlig og praktisk

#sokketøfler #tøfler #pt3 #strikk

Votter - Tyrkisk tradisjonsstrikk

Fikk ei bok som heter "Folk Mittens" av Liv-Toril til jul. Her er det masse tradisjonsstrikk fra hele verden. Det vanskeligste er nå egentlig å finne garn og pinner som passer med mønstrene i forhold til strikkefasthet.... Disse vottene  heter "Anatolian Mittens". De er strikket i Heilo på pinne nr. 2,5. Tette og varme votter for frysepinner:- )

#AnatolianMittens #votter #heilo #dalegarn #strikk

Perlebrodert juleduk

Da er tida inne for å rydde bort jula. Må bare vise frem den meget luksuriøse juleduken jeg fikk av min søster Heidi. Hun er bare råflink til å perlebrodere. Når man snakker om perlebroderi så snakker man om gram. Denne er "tung" hvis noen skulle lure...

#perlebroderi #perlebrodering #juleduk

Merkelapper til kofferter eller vesker

For halvannet år siden broderte jeg noen små motiver. Disse har jeg så viderebrakt til min søster Liv-Toril. Hennes utfordring er å lage et sluttprodukt av dem:- ) Til jul fikk jeg noen flotte merkelapper tilbake.

Forside


Bakside

#koffertlapp #merkelapp #broderi #guilting

hits