februar 2008

Liv-Toril 45 år

Mi kjære søster Liv-Toril fyller 45 år i dag. Hun er litt mer "krevende" enn andre bursdagsbarn som skal ha kort fra meg. Beskjeden var tydelig: "Jeg vil ha et kort med ugler..." Problemet mitt var bare at jeg ikke hadde noen ugler... Jeg måtte derfor ut på uglejakt og endte fort opp på hobbybutikken i Horten. De hadde heller ikke ugler - enda, men Elisabeth var så grei at jeg fikk låne hennes private Magnolia-ugle til å stemple opp noen eksemplarer der og da. Uglene trengte også riktige omgivelser. De fant jeg et par dager senere i en pakke med utstanset trær, og da var det bare å sette i gang. Uglekort ble det iallefall på søtera mi:- )
livtoril45year

Tilda - Vår

Her i Horten har det vært vårlige tendenser i lengre tid. Flott temperatur, lengre dager, ingen snø og sola begynner å varme. Er redd for at man kan få seg en liten nedtur før våren virkelig kommer... I går rotet jeg litt i lageret og fant frem nye klippeark av disse Tilda damene med tilbehør.  Tenker de vil finne vei som en hilsen et eller annet sted i nær fremtid.
tildavaarkort2

tildavaarkort1

tildavaarkort3

Flerfargede selbuvotter

Denne gangen har jeg prøvd meg på garnet Karisma. Et veldig bra garn å strikke med. Sluttresultatet var det heller ingenting å si på. Har brukt naturhvit og flerfarget brunt. Sjatteringene i det brune var moderat, men delikat:- )

selbuvotterflerfarget2

Tilda - Sweet Country

Nye klippeark fra Tilda. Synes det var noen flotte og annerledes motiver. Valgte å holde meg til rød serie denne gang:- )

tildasweetcountry1

tildasweetcountry2

tildasweetcountry4

tildasweetcountry7

"Cowgirl" fyller år

Heidi har bursdag i dag den 19. februar. Min evigunge "lillesøster" blir 38. Hennes altoppslukende hobby er hundene. Gamlefar Jevil er regjerende fjøsmester, mens ungdommene Dude og Biara fortsatt er under oppdragelse. Hundeeiere blir alltid begeistret for gaver til sine firbeinte og bilder av sine små, så man ender fort opp med at bursdagskortene deres blir preget av hunder.

heidi38year

Den blomstrer

Nå gikk det unna når det først skjedde noe med stilken min. Amaryllusen kom med to flotte blomstre igår, og flere er i anmarsj. Jeg håper de holder seg lenge...

amaryllus18022008

Alver

Små enkle kort., men søte allikevel. Har brukt 3D. Her er det klippinga som er jobben.

3dengler

3dengler2

Dobbel løsning av Garnmysteriet 3

Løsningen på garnmysteriet ble litt overraskende. Trodde det var lue jeg, men så viste det seg å være caps. Veldig morsomme og fin passform. Den grå er i Gjestal Alpakka, mens den grønne er strikket i Trysil garn - Arctic. Arctic har jeg aldri prøvd å strikke av før, men det ser bra ut - før bruk iallefall:- ) Var nå så heldig at jeg fikk tigget meg til bremvatt av Liv-Toril.

garnmysteriet3

Det nærmer seg...

På bursdagen min 10. januar fikk jeg en amaryllus av Liv-Toril. Hører alltid om hvor fort de vokser og blomstrer hos andre, men ikke hos meg. Nå har jeg håp om at det kanskje kommer blomster den nærmeste måneden:- ) Det tar som sagt tid hos meg, men snart er de der...
amaryllus

Oppbevaring

Jeg er nå så heldig at jeg har ei søster som heter Liv-Toril. Vi er veldig mye sammen, så vi kjenner også til den andres behov. Når jeg/vi har vært på shopping, ender mye opp med å ligge i små og store poser. Finner liksom ikke plass til alt selv om jeg har bokser, hyller og stativer. Det er mye som skal sorteres og ikke blandes. I går til Valentine fikk jeg en nydelig applikert pose for oppbevaring. Valgte å tømme noen poser med spesielle knapper i den. Finner nok mer å ha i den også når jeg bare får tittet litt tenker jeg:- ) Norgesglass er dekorative, men til dels litt upraktiske. Det blir så mange knapper... Veldig smart å ha på seg et skjørt/kjole eller at man tar et klede i fanget og bare tømmer ut alt når man først skal ta en titt...

oppbevaring1

Sjekk denne da! Fikk scrapbooking-boks av søster også. Den var bare toppers. Mye pyntepapir er i amerikansk storformat og passer ikke inn i andre hyller. Fant litt å ha i den med en gang jeg. Lot en del ligge inne i plasten sin med vilje, for da mikser man ikke opp seriene for mye.

oppbevaring2
oppbevaring3

Garnmysteriet 3

garnm

Nå er det nytt garnmysterium. Er veldig fornøyd med resultatet av de andre mysteriene, så det var en selvfølge at jeg ville delta denne gangen også... Mysteriet består av tre deler. I forbindelse med påmeldingen, ble det gitt hint om pinne 4,5 og 100 gr garn i farger vi liker. Jeg hadde noe Gjestal Alpakka liggende som passet i tykkelse. Da del èn kom på fredag, var oppdraget å strikke en bol og øke ut et angitt antall masker. Grått virker litt kjedelig, men vi får håpe det blir bra allikevel. Jeg kan jo bare strikke en ny "ting" i andre farger etterpå hvis jeg finner det ut...

gmvinteren2008d1

Del to kom på søndag. Dro på middag til arrangøren og ba om utskrift for å kunne fortsette:- ) Nå skulle vi strikke fletter oppover. Skal innrømme at jeg har prøvd å sette "tingen" på hodet. Det var så maskene slapp den korte rundpinnen...  Er slettes ikke sikker på om det er ei lue, men hva i alle dager skal det ellers være? Har brukt opp halvparten av garnet vi trengte allerede jo... Del tre kommer neste helg, så jeg får vente i spenning:- )

gmvinteren2008d2

Flerfargede selbuvotter

Ja, jeg har strikket svært mange par selbuvotter i mitt liv, men disse skiller seg allikevel ut. Idèen fikk jeg av Liv-Toril som hadde besøkt en blogg. Skulle vel takket eieren av bloggen for idèen, men hvem var det nå igjen da? Vottene er strikket i ensfarget og flerfarget Juvel. Synes de ble riktig fine.

selbuvotterflerfarget

Guttelue

Ny lue i Gjestal Alpakka.  Et deilig garn som er godt å strikke av.

gjestalalpakka2

Morsdag - Pynteskjerf

På Revetal fant Liv-Toril og jeg dette garnet fra Marks & Kattens som heter Diva. Utrolig fine farger. Garnet minner litt om Mega Silver, men det er enklere å strikke med. Nå som det nærmer morsdag, var det ingen tvil: Jeg har ei utrolig snill og godhjertet Mamma som fortjener det meste. Denne grønnfargen blandet i litt grått og sølv vil helt sikkert bli fin til henne. 
pynteskjerftilmamma

Rosa glitter

Det har vært mindre håndarbeid enn normalt på meg de siste ukene, men nå er jeg i farta. Hadde en rosa/lilla variant av glittergarnet "Fantacy" som fikk gleden av å bli et sjal. 

hekletsjal2

hits