februar 2010

Liv-Toril fyller år

I dag har Liv-Toril bursdag. Ønsket var klart: Det skulle være firkantkort og hjerter. Jeg var på hæla som jeg ofte har vært i den senere tid, og det er ikke alltid bare bare å bli kreativ. Det ble en enkel variant kort, men personlig.

#bursdagskort #scrapbooking #kortlaging

Søt pinnsvinbaby

Ble så fornøyd med mitt første pinnsvin at jeg rett og slett måtte lage et til. Det er litt prosesser utenom strikkinga...

Her ligger hun ferdig strikket på gulvet mitt. Hun så stor ut, så jeg trodde det ble storesøster til mitt første pinnsvin.


Først var hun på gåtur til søster for toving. Dagen etter og etter to runder i vaskemaskina, fikk hun være med i nybilen til Liv-Torils på tur til Sandefjord.


Utpå dagen kom det en overraskende liten baby til mamma`n sin på kontoret


Måtte ut og handle bamse til babyen. Lagde et smykke til henne også.


Heklede blomster med blader i passende farger ble laget. En skikkelig søt sak dette her:- )

#pinnsvin #effektgarn #hekling #strikk

Garnmysteriet 5 - Løsning

Ja, det ble ei artig løsning. Et pinnsvin:- ) Måtte lage litt ekstra pynt til jenta i form av heklede blomster. I tillegg fikk hun en sommerfugl som hun kunne ha i hånda si. Nå får hun snart ei søster også. Den lyshårete søstera hennes skal til vask i morgen.Hun har skikkelig piggsveis

#pinnsvin #effektgarn #hekling #strikk #garnmysteriet

Heidi fyller 40

Ja, i dag fyller lillesøster 40 unge år. Jeg måtte både lage bursdagskort og gavekort i anledning den store dagen.


Heidi er evigung og hundeelsker...


Gavekortet bestod av flere sider


Det ser  bra ut  når det ligger i samlet form også

#bursdagskort #scrapbooking #kortlaging

Garnmysteriet 5 - Del 2


Da jeg mottok del 2 av Garnmysteriet igår, ble det endring i planene. Det blå effektgarnet, var feil type effektgarn. Hadde kun et nøste med nok langhåret effektgarn, og det var flerfarget Funny.


Løsningen på mysteriet er et pinnsvin. Det kan bli et skikkelig søtt et bare jeg får tovet og pyntet det. Søster må tove, for vaskemaskina mi er ikke noe særlig egnet til sånt... Strikkingen av dette pinnsvinet er egentlig ganske lett, men man må være konsentrert.


Pinnsvinet har vært med meg på jobb, og ble hentet av "jordmor" Liv-Toril i bil for toving på ettermiddagen. Her sitter hun i forsetet sammen med ei databok og håndveske.

#pinnsvin #effektgarn #garnmysteriet #strikk

Garnmysteriet 5 - Del 1


Dette er 5. Garnmysterium jeg er med på. Liv-Toril er flink til å finne på "rare" ting som man antageligvis ikke ville strikket under normale forhold. Forhåndsvarselet ved bekreftelse av påmeldingen, var at man skulle ha 100 gram tovbart garn - gjerne i litt farge,  en rest matchende farge og drøye 100 meter effektgarn. Det er nok litt vel hektisk hos meg om dagen. Fikk mysteriet fredag kveld, men rakk ikke å begynne før i kveld. Del 2 er i morgen kveld allerede. Tenkte jeg skulle bruke noe av det garnet jeg har, men det var jammen ikke lett. Oppdaget at jeg har mye superwash og noe "blandingsgarn" som ikke er ren ull. Har mye 1 - 2 nøster av det ene og andre, men ikke nok, Jeg fant ut at jeg egentlig manglet noe blått ullgarn eller en rosa variant. Hadde matchende farger i feil type garn da:- (

Endte opp med å velge svart ullteppegarn som jeg skal strikke dobbelt på pinne nr 6. Har veldig lyst til å bruke Popcorngarnet som effekt, men spørsmålet er om det vil passe. Den der "resten" av annen matchende farge, avventer jeg til jeg vet mer om fortsettelsen. Må se om den kan redde prosjektet eller om jeg må ut på garnkjøp.


Når man ser resultatet av første strikkeleksjon, blir man ikke veldig lur. Det ser nesten ut som kroppen på en frosk. Har mye garn igjen også, så det er ikke lett å vite hva man lager altså...

#garnmysteriet #strikk

Valentinkort

I morgen er det alt: Valentin, Morsdag og Fastelaven. Det blir mye å ordne. Særlig når man skal hjelpe andre litt også. Har laget et Valentinkort for svoger av typen Criss Cross.

Det samme hjertepapiret pynter forsida


Innstikket

#valentinkort #crisscross #kortlaging

Mer hundevotter

Disse to parene er på tur til Leirfjorden i Nordland. Litt artig å få prøvd seg på en annen fargekombinasjon. Vårgrønn og brunt er litt stilig.

#hundevotter #votter #daletta #dalegarn #strikk

Det nærmer seg morsdag

Fikk laget kort i dag. Måtte ta et liggende bilde for å slippe "skimmer", men det er et firkantkort (14 x 14).

#morsdagskort #kortlaging

Strikket trekantsjal

Dette skulle være en rask og enkel sak - trodde jeg. Enkelt var det, men det ble veldig mye strikking. Det gikk 3 nøster med Mimosa fra Dalegarn på pinne nr 5. Rettstrikk (rillestrikk). Mål ca 60 x 120.

#trekantsjal #mimosa #dalegarn #strikk

hits