februar 2013

Hjertesokker

Strikket et par sokker for å få litt variasjon. Brukte raggsokkgarn fra Hillesvåg, så sokkene blir garantert slitesterke. Fargevalget ble vårgrønn og naturhvit.


Sokkene er ganske lange, men meningen er at de skal "bølge litt" når de er på


Det er et stort hjerte på selve hælen

#mønstersokker #hjertesokker #sokker #fjell #hillesvåg #strikk

Minimering av puddelvotter

Ja, jeg har selvsagt fått forespørsler tidligere også på å lage små/mindre votter i "hundefamilien". Når originalen strikkes i et så tynt garn som Daletta og babyull, har jeg rett og slett sagt nei. Denne gang la jeg meg litt i selene for å finne ut om det var mulig. Garnjakten endte opp med kun et aktuelt funn: Ullgarn hvor 50 gram er ca 310 meter. Synsinga på strikkefasthet stemte, så jeg får si meg fornøyd med resultatet. Dog: Å strikke slike avanserte mønstervotter i dette supertynne garnet, var nærmest som å strikke med sytråd. Overraskende nok ble de så absolutt ullvotter, selv om de ikke ble råtykke.


Farge gråsvart og hvit


Lagde en i babyull og normal størrelse for sammenligning. Denne gang i naturhvit og svart


Det ble ganske så stor forskjell med tanke på at vottene er strikket på eksakt samme mønster...

#puddelvotter #votter #strikk #minimering

Pannebånd som passer til flaggvottene

Ja, jeg blogger ikke så mye om dagen, men det strikkes. Forutenom "vofsevotter" har det blitt noen par flaggvotter. Sylvi i Texas ønsket pannebånd til flaggvottene sine. Det var ikke noe mønster i heftet, men man sier jo ikke nei av den grunn. Istedet for å bruke masse tid på å lete etter alternativ, lagde jeg mønster selv. Hadde en viss idè straks. Det hjalp selvfølgelig på at det var snakk om to eksemplarer. Lagde dem doble, og håndsydde båndet sammen på innsiden. På denne måten slipper man å få kanter som krøller seg. Perfekt passform:- )


Valgte rødt som bunn, for da ble det mer "Norge" synes jeg


Inspirasjonskilden. Tenker det er lenge til disse vottene får snø på seg:- )

#pannebånd #norge #flaggvotter #votter #strikk

hits