mars 2008

Pannebånd

Da har jeg som variasjon laget noen pannebånd. Fikk ei muntlig oppskrift sist uke, og da må man ikke utsette prosjektet for lenge. Laget noen pannebånd i ulike pinnestørrelser og garn. Dette er i Vestlandsgarn og på pinne nr 4. Har vel egentlig konkludert at det må være riktig i forhold til oppskrifta. Det fine med disse pannebåndene er at de er smale bak og kan reguleres. Når de er smale bak, kan man i større grad bruke det som hårbånd også. Det passer under hestehalen og man får ingen "tut" bak hvis man har halvlangt eller langt hår.
pannebaand

pannebaand2

Lue

Denne lua er strikket i Heilo fra Dalegarn. Det var temmelig mye jobb: Først strikket man et "pannebånd" med fletter og knopper, deretter plukket man opp masker fra kanten for å strikke selve lua. Synes den ble fin, men det blir sannsynligvis ikke flere eksemplarer.
lueiheilo

Selbuvotter

Det ble strikket flere spissluer i påska. Som variasjon strikket jeg et par herresokker og deretter disse selbuvottene. Mønsteret fant jeg i Familien nr 23/07. Brukte babyull fra Dalegarn. og de ble bare rålekre synes jeg.
selbuvotter6

Spisslue

Liv-Toril lånte bort fotomodellen sin Klara. Klara er nok litt for voksen for bruk av spisslue, men hun stilte velvillig opp for å vise fram denne røde varianten.
spisslue

Poncho

Nå nærmer det seg poncho-tid igjen. Strikket denne ponchoen litt større enn mønsteret, da jeg ønsket full dekning. Fargevalget ble dette, da de ikke hadde tilstrekkelig på lager av sort utgave av garnet. Den er strikket i Paris og Vienna. Vienna-mohairen gjorde den skikkelig myk og passe "hårete" :- )

poncho

Banditthøne

Denne høna fikk jeg av Liv-Toril forrige uke. Den er jo bare så "B-gjengen". Skikkelig fin...
2008godpaaske

Spissluer

Denne lua ble jeg totalt forelsket i da jeg fikk e-post med bilde sist uke. Liv-Toril var selvfølgelig avsender... Det ble straks kjøpt inn mønster og  garn. Lua på "fotomodellen" er strikket i Mimosa fra Dalegarn, mens den lyse varianten er i originalgarnet til mønsteret som er dobbelt Løve Baby og hosegarn.
spisslue1

spissluer

spissluer3

Flerfargede Selbuvotter

På lørdag gikk turen til Teie utenfor Tønsberg. Det er veldig lett for at man ender opp i hobby- eller garnbutikker. Denne gang fant jeg en ny variant av flerfarget juvel: Ei nydelig blåfarge. Nyansene er duse i overgangen, men skaper allikvel det lille ekstra.
selbuvotterflerfarget3

Pastiller

En jeg kjenner har fullstendig dilla på Cactus. Det er vel nesten slik at man kan kalle ham avhengig. Gir man ei eske pastiller som oppmerksomhet, er man garantert suksess... I den forbindelse har jeg en og annen Cactus-eske på lur. Fredag kveld ble jeg så godtesyk at jeg gikk løs på et eksemplar selv. Da jeg satt og så på tomgodset, fikk jeg idèen til å lage dette kortet. Det er vel ikke så vanskelig å gjette hvem som ble mottaker...
cactus

hits