april 2013

Guttevest

Fikk i oppdrag å lage en vest til gutt i størrelsen 7 - 8 år. Det var fritt valg og fri utfoldelse, og det liker jeg. Fikk dog et par stikkord: Mamma`n sa at det skulle være noe gutten kunne bruke i bursdager og at det var ønske om v-hals. Heldigvis fant jeg det jeg selv mener var det perfekte mønster. Vesten er enkel samtidig som den har detaljer. Den er fin, men samtidig litt tøff. Strikket den i jeansfarget Lima som er ei blanding av ull og alpakka.

 


Den nye og blide eier Svein Roald hadde vesten på selveste 17. mai. Fin ble han:- )

#guttevest #vest #lima #strikk

Babysokker og votter

Strikket i flerfarget garn fra Fagstrikk.Har ikke sett garnet i salg de siste årene, så da er det kanskje ikke i produksjon lengre... De hadde ihvertfall veldig mange fine farger og fine repetisjoner. Ja, og så "jukset" jeg litt: Strikket inn naturhvit på strategiske steder:- )


Størrelse 9 - 12 mndr

#babysett #babysokker #babyvotter #fagstrikk

Utfordring 2 - Det ble ei lita veske

Jeg er så fornøyd! Storesøster har vært veldig rask med å løse mine utfordringer. Broderiet med den lille jenta kom tilbake i dag i form av ei søt veske eller kanskje man heller skal kalle det en pung. Dette prosjektet går rett inn i egen samling:- )


Fin når den henger på veggen


Og fin når den står på benken

#broderi #quilting #søm

Utfordring 1 - Det ble en bagasjemerkelapp

Mitt lille elefantbroderi har blitt til en ting: Da det kom i retur fra søster, hadde det "plutselig" blitt til en bagasjemerkelapp. Ble i skikkelig godt humør av den. Fristelsen til å beholde merkelappen i egen samling er stor, men den tenkte mottaker MÅ nok få den:- )

#broderi #quilting #søm #bagasjemerkelapp

Små broderier - nye utfordringer til storesøster

Da Liv-Toril og jeg var på en av våre mange shoppingturer tidligere i vinter, så fikk jeg plukket med meg et lite barnebroderi av merket "My First Kit". Det var nok søsters skyld at det havnet i min kurv med hint om at det kunne bli noe spennende... Nå er min del av jobben ferdig. Da er det bare å vente i spenning på hva hun lager med hjelp av symaskina og noen av sine fantastiske stoffer :- )

Da jeg først var på sporet av brodering, så ble jeg litt nysgjerrig på hva jeg egentlig hadde i broderikassen min. Da dukket det blant annet opp et av mange småbroderier som jeg kjøpte på Mallorca våren 2008. Ble litt overrasket over at jeg ikke hadde brodert det siste broderiet, men husket hvorfor da jeg begynte: Det var voldsomt mye arbeid på småplukket... Det er kvarte sting, trekvarte sting, kontursting osv. Nå er det ferdig, så jeg får nok forhandle med søster slik at det blir noe av dette også...

#broderi #søm #aida #korssting

Gry 7 - Vintage-kort

Et kraftig forsinket kort, ble sendt til Egersund denne uka. Etter masse roting i poser og hyller, ble resultatet en variant trekkspillkort.


Flatvinklet bilde. Detaljene kom ikke skikkelig frem


Endte opp med at jeg tok et bilde mer "ovenfra" :- )

#brettekort #bursdagskort #scrapbooking #vintage #kortlaging

Englevotter

Det er ei stund siden jeg laget barnevotter. Hadde et englevottmønster liggende som så fint ut. Strikket begge parene i Heilo fra Dalegarn.


Størrelse 2 - 4 år


Størrelse 4 - 6 år

#englevotter #barnevotter #votter #heilo #dalegarn #strikk

Isblå mønstersokker

Det var fargekombinasjonen som først og fremst trakk oppmerksomheten min til dette mønsteret. Sokkene er i hele fem farger... Garnet som er brukt er Karisma.

#mønstersokker #sokker #karisma #strikk

hits