august 2007

Nytt sett i Mandarin Fiesta

Denne gang i størrelse 2 år. Merket som er satt på har litt refleks i seg.
Genser og lue størrelse 2 år

Kort til den nyfødte

Det er alltid hyggelig å gi bort et kort sammen med en oppmerksomhet til nye verdensborgere og deres foreldre. Her er det brukt litt av hvert. Først og fremst må man bruke papirer som passer. Det er i tillegg limt på bånd, steiner og brukt motiv som står på limputer.
Kort til den nyfødte

Brodert kort med sau

Likte denne sauen. Det var overkommelig med brodering også. Har ikke gjort så mye ut av "rammen". Det er motivet som skal ha oppmerksomheten.
brodertkortmedsau

Muntre farger

Babysett med sokker og votter størrelse 9-12 mndr. De er strikket i Reggia og PT5 Sport. Reggiaen var veldig jevnt farget, men 2. runde farge startet først da jeg hadde tatt ut 2/3 deler av nøstet. Man bør med andre ord kjøpe flere nøster for å få utnyttet garnet maksimalt.
Fargerike babysokker og votter

Mer tradisjonelle farger. Størrelse 6-9 måneder.
Babysokker

Glade griser

Man blir i godt humør av disse grisene. De står på limputer. Har i tillegg til ulike papirtyper brukt bånd og "sentiment" laget av krympeplast. Å klippe blomstene rundt hattene krever at man er litt nøye.
Glade griser

Ingebjørgs vott

Strikket i Heilo. Et prøveprosjekt fra min rare mønsterbok. Den heter Votteboken og er forfattet av Anne-Stine og Lilllill Thuve. En annerledes fasong, men de ble ganske flotte synes jeg.
Ingebjørgs vott

Harekort

Tror de som selger stemplene ser på det som påskemotiv, men jeg har funnet ut at hvis man bruker andre farger og papirer, så er det egentlig kort for både vår og sommer i tillegg...
harekort

Snipp, Snapp, Snutes votter

Strikket i mitt favorittgarn Heilo. Fant mønster i ei vottebok jeg hadde: Votteboken av Anne-Stine og Lilllill Thuve. Skulle være størrelse 2 - 4 år, men er i realiteten 3 - 5 år. Alle mønstrene i denne boka er av "monsterstørrelse". De ble fine, men var allikevel litt plundrete synes jeg. Vil nok vente ei stund før det blir produsert flere par.
Snipp-Snapp-Snutes votter

Skjerf strikket i Plumet

Visste nok ikke hva jeg bega meg ut på da jeg fikk idèen om å strikke dette. Det var garnet som fristet, men gud hjelpe meg så tynt det er. Jeg ga det bort til Liv-Toril. Tror hun fortjente det. Pent ble det iallefall.

Skjerf i Plumet

Heklet barneveske

Heklet i Svale. Det er et ganske tungt garn. Er vel sånn passelig fornøyd med den. Hadde egentlig avskrevet den inntil min søster reddet den med litt fin foring.
Heklet veske

Garnmysteriet

Jeg var en av deltakerne på Liv-Torils garnmysterium rundt påsketider. Jeg var skikkelig flink: kjøpte ingen nye nøster med garn. Blandet alskens garn. Det eldste var sikkert garnnøster som var 20 år gamle og av ukjent kvalitet. Arrangøren av mysteriet fikk jobben med å tove kurven. Det ble vel 3 runder i vaskemaskina før den ble bra.
Garnmysteriet

Mystic Stretch-genser

Likte den så godt at det ble en utgave i blåspraglete garn også. Mønsteret er halvveis egenkomponert da denne utgaven egentlig bare var i barnestørrelse.
Mystic stretchgarn

Filtblomstkort

De ble litt morsomme. Greit å ha litt små kort også. Jeg sliter noen ganger med å finne på noe å skrive inni kortene. Når de er på denne størrelsen, blir det liksom ikke noe mer enn "Gratulerer med dagen"...
Filtblomstkort

Barn på stranda

Et bilde som jeg har blitt glad i. Brodert i korssting og attersting. Veldig plasseringsvennlig. Å finne ramme til bildet var faktisk den vanskeligste jobben. Den firkantete rammen fant jeg på en shoppingtur til Sandvika sammen med Liv-Toril.
barnpaastranda

Mobilpynt eller veskepynt

Små pinner og tynt garn i mange farger. PS! Mobilen min lever enda. Jeg er ikke så moderne av meg:- )
Mobil- og veskepynt

Klovnepute

Barnebroderi. Stor aida og ganske store sting, men det ble bra allikevel. Innrammingen er dog sentral. Riktig stoff må til. Stoffer har min søster heldigvis mye av:- )
Klovnepute

Påskepute

En av de få som har funnet veien ut dørene. Denne bor på Vega hos mine foreldre.

Påskepute

Elg

Det er mange ivrige jegere. Jeg har malt elg i tre fra Panduro som supplement til kortene. Henger man disse på for eksempel ei vinflaske har man en komplett gave.
Elg

Gratulasjonskort til Nina

Rød basis til ei jente i rød kjole.
Gratulasjonskort til Nina

Blomsterpute

De fleste av disse putene bor fortsatt hos meg selv, men denne har faktisk Liv-Toril fått.

Blomsterpute

Tilda guttekort og jentekort

Tilda har mange bra klippeark. Med hjelp av de ulike typer papir og litt puter, får man bra resultat
Tilda jentekort

Tilda guttekort

Lykkekort

Min svoger Lars trengte hjelp med å få hell og lykke.
Lykkekort

Gavekort

Forsiden til enkle gavekort. Min bror Arne fylte 40 år og fikk pengegaver til et bestemt formål. Nå er både pengegavene og hilsener bevart for fremtiden.
Gavekort

Setedalslue

Lue strikket i Hifa fra Hillesvåg Ullvarefabrikk. Veldig varme luer, da de har dobbel brettekant med mønster. Kan brukes av både damer og herrer, men jeg vil allikevel påstå at de er en favoritt hos voksne mannfolk.
Setedalslue

Bestillingsverk strikket i Falk fra Dalegarn. Eieren skulle ha samme farge på lua som den han har på traileren sin.
Setedalslue - blå
Svart variant. Strikket i Hifa fra Hillesvåg Ullvarefabrikk.
Sort setedalslue

Nøkkelring

Gave til Liv-Toril. Veldig liten aida og tynn tråd. Det som er mest plundrete med nøkkelringer er selve monteringen: Jeg synes man må klippe vel mye rundt (les nært) motivet for å få et bra resultat.
Nøkkelring

Reisekort

Enkle kort som kan være praktisk å finne. Bakgrunnspapiret man bruker er vesentlig. Er dette riktig, trenger man ikke å bruke så mange andre effekter. Effektene "mine" er motiver av ymes slag som er fremhevet ved hjelp av puter.

Reisekort

Konfirmasjon

Dette kortet ble jeg selv veldig fornøyd med. Brukte lys lilla/rosa som basis, "konfirmation" papir og preget noe mer sjokkrosa som passet med filtblomstene, hvitt silkebånd, et gullmerke "Just for you" samt brads av ymse slag.
Konfirmasjon

Babygenser og lue i Mandarin Fiesta

Et godt garn å strikke med. Babyklær skal gjerne strikkes i tynt garn og på tynne pinner for at de skal se bra ut, men dette er unntaket:- )

Babygenser og lue i Mandarin Fiesta

Tulipanpute

Denne puten er ganske spesiell for meg. Fikk broderiarbeidet av min søster da jeg lå på sykehus. Det var lange og kjedelige dager, men jeg kunne/klarte ikke å gjøre håndarbeid. Broderiet lå der som en fristelse i en halvannen måned før jeg fikk gjort noe. Sammen med gaven lå det en antydning om at broderiet kanskje kunne bli ei pute en dag med litt hjelp av henne. Kanskje hun angrer: Resultatet ble så bra at det i løpet av kort tid ble mange monteringsoppdrag.
Tulipanpute

Se min kjole...

Ei venninne trengte konfirmasjonskort
Se min kjole...

Sandra fylte 20 år
Gratulasjonskort til Sandra

Krabbesokker og kort

Mamma trengte gave til sin niese. Krabbesokker er veldig smart da de kan brukes fra 3 - 12 mndr. Det er ikke mange ting som kan brukes så lenge av en baby. Kort måtte hun også ha.

Krabbesokker med kort

Disse krabbesokkene tok turen til Trondheim. Hyggelig at de ble så populære.
Krabbesokker

Julepute

Enkelt motiv fra en tysk mønsterbok. Med flotte stoffer og monteringshjelp av min søster Liv-Toril, får man veldig mye ut av et lite broderi. Mener Mamma har fått denne av oss i fellesskap.
Julepute

Kattens lek med musen

Et av mine favorittstempel. Motiv med humør. Passer i alle farger og kan derfor brukes til mange anledninger.
Kattens lek med musen

Adventsløper

Dette er en duk man blir glad i. Den var morsom å sy. Dog: Mønsteret hadde trykkfeil...
Adventsløpter

Detaljer adventsløper

Votter med mønster fra Færøyene

Strikket i Juvel. Et mønster og farger som appellerer både til kvinner og menn.
Votter

Selbuvotter

Ulike mønstre og størrelser. Bruker helst Heilo fra Dale.

Selbuvotter

Selbuvotter

Turbo

Turbo er Pappas katt. Hun er en katt med stor K. Skikkelig sær og tøff. Hennes store kjærlighet er Pappa. Det ble enkelt å velge motiv til Pappas bursdagskort:-)
Turbo

Babyselbu

Strikket i Heilo størrelse 2 år.
Selbu votter

Strikket i babyull fra Dale.
Baby selbu

Stjernehals

Morsom å strikke. Den ene er strikket i Heilo, mens den andre er strikket i et garn som heter Tip Top.
Stjernehals2

Stjernehals

Gjestal Alpakka

Strikket barnelue i Gjestal Alpakka. Luen ble så myk og god.
Gjestal Alpakka

Mandarin Fiesta

Strikket gul barnelue i Mandarin Fiesta. Morsom og kledelig fasong. En liten merkelapp klargjør hva som er foran, og samtidig pynter den opp lua.
Gul barnelue

Mandarin Fiesta

Velkommen til min blogg!

hits