august 2012

Takk for sist-kort

En sommer er på hell. Ferien er et avsluttet kapittel for de fleste av oss. For meg personlig ble det mange møter med gamle kjente, men også nye bekjentskaper. Kamera er ofte med, så da sitter man igjen med koselige bilder. Disse bildene kan være hyggelig å dele i form av enkle kort eller album. Alle kort er ikke like avansert, men jeg kan allikevel vise frem noen idèer som andre eventuelt kan gjøre sin variant av.


Brukte et storbilde i ca 14 x 20,5 cm.

#album #scrapbooking #kortlaging


I tillegg lagde jeg et album av bilder på ca 10 x 14 cm. Delte opp ark som jeg limte dem på før hulling. Lagde i tillegg ei forside, før jeg satte inn en ring som jeg pyntet med anheng og bånd.


Her er en annen variant. Store bilder på store ark. Valgte ark som har tosidig mønster.


Enkelt kort i mange lag og som man dermed kan pynte på ulikt vis.


Fikk også et oppdrag om å hjelpe søster. Hun var i bryllup denne sommeren. Hun satt med flotte bilder av pyntede gjester som hun ønsket å sende en hilsen til...


Storbilde. Pyntet bare med sølvrammer utenpå. Stemplet inni.


To bilder til samme mottaker, ble beskjært slik at de til slutt ble et enkelt kort i mange lag.


Glitterstacken og fargene sort/sølv var gjennomgang på alle kortene...


Nok et enkelt kort i mange lag. Damens glade kjole medførte at kortet fikk selskap av filterblomster i lignende farge.


Lue på ønskelista - strikket under tvil...

Jeg strikket denne lua i naturhvit Heilo for noen år siden. Den fristet ikke til gjentakelse, men etter forespørsel  om ny lue i rødt hver eneste sommer i etterkant, så lot jeg meg overtale. Og konklusjonen ble at det aboslutt var en grunn for at jeg har erindringer om at den ikke var gøy. Nederste del er strikket som ei remse med rett, vrang, flytting av masker foran og bak, økninger, fellinger og alt som er.Man sitter med hjelpepinne hele veien. Etter sammensying er det opp-plukk av masker langs kanten før den fortsettes som ei vanlig lue. Til slutt skal man lage en passende dusk, og hva er det? Det blir litt på lykke og fromme. Denne lua er ikke avslappende strikking, men sluttresultatet blir bra.


Fant meg en fotomodell i augustvarmen


Fin fasong


I tillegg var det ønske om hundevotter i en mindre størrelse. Strikket dem i Babyull fra Dale på pinne nr 2,5. De ble et hakk mindre enn Daletta og pinne nr 3, men jeg ble overrasket over hvor lite det egentlig utgjorde. Dog: det kan vær nok...

#lue #karisma #hundevotter #daletta #dalegarn #strikk

Gry 6 - Vintage kort 1

Jeg kom skikkelig på hæla i kortrunden denne gang. Jeg ferierte da kortet ankom. Inspirasjonen uteble i sokkestrikk, delvis godvær og kveldstrøtthet. Må si at det var en lettelse da det omsider ble postlagt:- ) Gry valgte temaet Vintage, og her var min variant som nå er ankommet Egersund.

#vintagekort #scrapbooking #kortlaging 

Mønstersokker til Harriet

Ja, nå har det blitt mye sokkestrikk, men siden det var ei ny ønskefarge, så er det greit nok å vise frem. Ønskefarge denne gang var grå. Ergo endte jeg opp med grå, hvit og svart. De ble bra synes jeg:- )

#mønstersokker #sokker #karisma #strikk

Sokker til Nina

Nina ønsket sin egen variant av disse mønstersokkene med rysjekant - og det får hun. Ønskefargen var lilla. Nå som mønsteret er tilpasset, så er det bare å si ifra ved nye behov:- )


Jo, det er et par sokker. De er bare så like at det ser ut som en når de ligger oppå hverandre...

#mønstersokker #sokker #karisma #strikk

hits