september 2007

Bordkort til Monitas 40-årsdag

Min venninne Monita har stor dag 1. oktober. I den forbindelse skal hun ha to selskaper. Hun gleder seg veldig. Under planleggingen tilbød jeg meg å lage bordkort og gaveesker til henne. Gleden var stor og forventningene til mitt tilbehør er nok skyhøye. Bordene som skal dekkes er preget av sommer, så for å holde stilen ble det også sommer over bordkortene.
Bordkort

Dette er til selskap nr. 2. Filtblomstene er i lys rosa, mørkrosa og hvitt.
Bordkort 2

Etterord
Monita ble veldig fornøyd og det var koselig. Dette er noe av oppdekningen til selskap nummer en. Smykkeeskene ble en like stor suksess som bordkortene.
Bordkort med omgivelser

Sparetips: Kjøp ei potteplante og klipp den i stykker. Det ble en hyggelig og billig oppsats:- )
Blomsterdekorasjon

Skjerf strikket i Gjestal Alpakka

Hadde litt tykt Alpakka-garn på lur. Resultatet ble et deilig mykt skjerf i bølgemønster.
Bølgeskjerf

Skjerf strikket i Mega Silver

Smalt pynteskjerf. Kanskje til den lille sorte eller en litt kjedelig genser? Skjerfet er strikket på pinne nr. 8. Det var allikevel ikke så raskt å lage. Garnet deler seg, så man må/bør kontrollere antall masker hele veien. Man må heller ikke miste masker: det betyr rett og slett skikkelig trøbbel...
MegaSilver

Flere votter...

Det ble noen par til i flere farger. Størrelser fra 1 - 7 år. Det meste er strikket i Heilo og Falk fra Dalegarn.
Votter

Lene 16 år

Dette kortet skulle passe bra for aldersgruppen (tror jeg).
16 år

Skjerf strikket i Brazilia Hip

På handleturen til Sandefjord kom vi over et nytt garn som heter Brazilia Hip. Det måtte prøves. Det er forskjellige garntyper som er mikset sammen. Fin fargekombinasjon. Idèelt sett ville jeg nok brukt minst et halvt nøste til, men det hadde jeg ikke. De på garnbutikken sa at det holdt med et nøste til et skjerf... Lene fikk skjerfet til 16-årsdagen sin.
Skjerf

Barnevotter

Her har jeg startet på produksjon av votter. Disse er fra størrelse ett til fem år. Flere farger og varianter produseres allerede i tankene. Det er bare å få tid til alt:- ) Noen av disse parene skal ta turen til Vega.
Votter

En rosa aristokrat

Denne damen ser ikke ut til å være av det helgenaktige slaget. Hun ser rett og slett ikke helt snill ut. Den fine damen med sølvkrone fikk ei ramme av mange rosafarger. Hun krevde så mye oppmerksomhet at det fikk holde med noen sølv/glassperler som tilleggsdekorasjon.
Rosa aristokrat

Kort til Far

Dette ble et livlig kort. Fikk full stopp i flere timer da jeg begynte med feil papirer og farger. Resultatet ble at jeg plutselig fikk flere kort med ny vri da det "løsnet".
Far

Kort til en pappa som driver forretninger eller jobber på kontor. Måtte prøve å få brukt litt av mitt brune "distress ink". Det har lenge vært en dårlig samvittighet. Synes det var greit å slenge på noen skjortknapper som ekstra pynt. De har man vanligvis nok av.
Kontormann

Kort til Mor

De livlige fargene ble egentlig valgt til et kattekort. Problemet var bare at de ikke passet allikevel. Det var rett og slett fælt. Likte fargene og ville bruke rammen. Kortet til mor ble derfor svært annerledes enn naturlige fargevalg ville tilsi.
Mor slapper av
Dette kortet ble også annerledes enn jeg trodde til å begynne med. Det ble liksom så nakent og "galt". Resultatet ble at det ble satt på ekstra mange motiver.

korttileihusmor

Hjertesokker

Mønsteret fikk jeg av Liv-Toril som hadde funnet det på nettet. Måtte lage min egen vri, da jeg så at maskeantallet ikke stemte med "normale" sokker. De ble ganske bra, men jeg har hørt rykter om at man kan kjenne de vrange omgangene som egentlig bare er pynt ganske godt når man er ute og går... Kort måtte hun også ha.
Liv-Toril fyller år

Nesten voksen

Kort for tenåringen: Litt hipp og kul liksom...
Nesten voksen

Lars fylte 50 år

Lars fylte år og måtte få et personlig kort. Dommerfløyte, fotball og noter er noe alle kan forbinde med hans person.
Lars fyller år

Strikket mobilpung

Denne har det bare blitt produsert et eksemplar av. Den havnet hos Liv-Toril. Tror ikke den blir så ofte brukt. Mobilen hennes ligger nå og roper på strøm både her og der, men jeg har aldri sett den i pungen sin... Det er vel unntaksvis at det er praktisk med slike punger. Man synes bare at det er en god idè før man får dem.
Strikket mobilpung

Arrogant katt

Kattekort passer alltid. Denne katten har tydeligvis en bra selvfølelse.
Arrogant katt

Velkommen til verden

Hyggelig motiv til en nyfødt.
Nyfødt
Pinnsvin ser så snille ut synes jeg:- )
Velkommen til verden

En kopp kaffe

Jeg har kjøpt "kaffepapir". Mye kaffepapir... Fant ut at jeg måtte prøve å få brukt litt av det også. Det fine med dette kortet er at det blir veldig fleksibelt i bruk. Ingen anledning er for stor og ingen er for liten. En kopp kaffe

Barnekjole

Valget av farger på dette kortet er tatt på grunnlag av stickersen jeg fikk av Nina (10 år) som bursdagsgave. Kjolen har jeg selv klippet og valgt farger til. Litt preging av papir og brads for å lage litt ekstra farge.
Barnekjole

Bursdagsgjester

Her har vi en gjeng som skal i selskap. Det er ikke sikkert at de skal i bursdag, men det er helt sikkert noe som skal feires...
musekort

Gratulerer kort

Dette kortet er et firkantet kort. Bruker gjerne størrelse 14 x 14 cm til de litt mer spesielle anledninger. Designet er enkelt. Her er det brukt et retro papir for å få liv i kortet. Det ensfargete papiret i grunnfargen er preget. En rest av svart silkebånd, noen nagler og til slutt en silkeblomst som hovedblikkfang.
Gratulerer

Nok ei brodert pute

Samlinga mi er rimelig stor. Det går mange i en sofa hvis man vil:- )
Solsikker

Ullsokker av kvalitetsgarn

Jeg har prøvd mange typer sokkegarn, og det er utvilsomt stor kvalitetsforskjell. Det som overrasker mest er at selv de mest uerfarne mottakere velger "vinnergarnet" når de har alternativer. Resultatet er at jeg nå kun strikker ullsokker i Bondegarn (uvasket garn) eller Raggsokkgarn fra Hillesvåg Ullvarefabrikk. Garnet kommer i hesper på 100 gram. Det er ikke mange som forhandler det, men heldigvis har jeg lillesøster Heidi som leverandør:-) Bondegarn

Her er en hær med sokker. De minste sokkene er størrelse 2 år, mens de største går opp til størrelse 45. Det er jo ikke noe som sier at man skal stoppe der: De største sokkene jeg har laget var til en mann som hadde størrelse 47 eller 48 tror jeg.
En hær med sokker

Nostalgisk kort

Dette kortet er laget av syv typer papirer. Fem er håndlagd (ikke av meg). Selve motivet er på gjennomsiktig plast, så man bestemmer egentlig selv hva som skal skinne igjennom eller ei. I tillegg til ei blonde gikk det også med en blomst som i utgangspunktet var en lysmansjett. Det dyreste er nok allikevel den eksklusive bradsen jeg har satt på. De er fine altså.
Nostalgi
hits