september 2013

Englevotter når mamma`n får bestemme fargene

For et par uker siden kom det ei jente på 8 år som ønsket seg englevotter. Rosa skulle det definitivt være, men hun ville nok hatt farge to som hvit. En praktisk mamma ødela jentedrømmen litt: Rosa var greit, men hvitt var skittensomt. I tillegg ville brunt matche den nye vinterjakka. De ble enige, og her er resultatet. Tror nok at 8-åringen blir fornøyd allikevel:- )

#englevotter #barnevotter #votter #strikk 

Kvikk lunsj-luer

Fikk en forespørsel på om jeg kunne lage Kvikk lunsj-luer, og det kunne jeg jo. Jeg var litt opptatt av at fargene skulle være mest riktiig, og da endte jeg opp med PT Sport. Fire farger gjør lua dyr. Særlig hvis man bare skal lage en. Det er nesten slik at man bør tenke to for å få en ålreit gjennomsnittspris på materiellet...  Luene ser enkle ut å strikke, men jeg vil allikevel antyde at det er en fordel å ikke være helt nybegynner i mønsterstrikk. Det kreves et jevnt drag og mellomfester av tråden bak, hvis bokstavene skal bli fine. Man velger selv om man vil ha dusk eller ei på luene.2014, 25. april: Luene er i bruk. Morsomt å se. Her står noen kjekke, unge og sporty damer på Trysilsmellen.

#lue #strikk #kvikklunsjlue

Personlige kort

Har mange prosjekter på gang både i virkeligheten og i hodet, så da blir det dårlig tid til kortlaging. Det blir ad-hoc: Nå har det vært litt bursdager. Kortene skulle til bekjente, så da kunne jeg bygge kortene rundt egne bildemotiv.


Bursdagskort til kattemamma Lene


Jeg hadde vært kattevakt for Gustav ei helg. "Fosterfar" Eddye var glad for å se katten igjen:- )


Søster skulle ha et personlig kort til ei venninne, Jobbinstruksen min var at det skulle være med mange ender (kvakk-kvakker) på hilsenen...

#bursdagskort #scrapbooking #kortlaging

Hals til små jenter

Alle små jenter er søte, men de blir enda søtere med disse halsene på. Ihvertfall synes de det selv:- )


Litt ekstra rosa gjør susen

#hals #strikk

Strikket Setesdalssett til baby

Skal man gi bort noe ekstra flott til en baby, så er dette settet en god kandidat. Fargene jeg valgte er "unisex", så settet kan gå i arv hvis det kan bli flere små hos mottaker. Det var ønske om å ha jakke/kofte. Jeg forstår valget, men det betyr ganske mye merarbeide på montering. Når det i tillegg stod feil på mønsteret når det gjaldt opplukk av masker til stolper, ble det ikke mindre arbeid. Utgifter til knapper er betydelig. Man bør bruke skikkelige knapper når man har et så pent grunnlag...


Kofte størrelse 6 - 9 måneder


Lue med dusk. Jeg valgte å ha den ensfarget


Lue og kofte gir helhet sammen

#setesdalssett #babystrikk #strikk #kofte #lue #dalegarn

Takk for sist-hilsenerEtter hjemkomst fra ferie ble det laget noen takk for sist-kort og album. Bilder er koselige minner å dele, men noe tidkrevende å lage med "innpakning". Fordelen med å gjøre det på denne måten, er at bildene forblir fremme når de er hos mottaker.


Her ble det brukt løse ark. Mottaker kan da velge hva som skal gjøres videre med bildene


For de som fikk flere bilder, ble det laget små minialbum


Enkeltbilder ble kort


Bilder kan brukes for å illustrere en god historie også


Morsomt møte med en kjenning i dansebandet Contrazt

#scrapbooking #kortlaging

hits