oktober 2007

Tilda - Vesker

Ja, nå er jeg litt på hugget når det gjelder å lage kort. Har strikket et par ullsokker og litt selbustrikk igjen, men de variantene ligger jo på bloggen fra før. Nyhetene mine blir derfor kort. Fikk klippeark av Liv-Toril på vesker. Her er noen varianter. Neste gang jeg skal lage noen, ser de antageligvis helt annerledes ut igjen. Papirer og farger, kan bli litt tilfeldig. Denne gangen ble det liksom litt rosa og litt brunt i hovedrollen:- )

Tildaveske

Tildaveske

Tildaveske

Tildaveske

Tildaveske

Tildaveske

Flere julekort - Muntre Nisser - Susanna Hartmann Design

Kjøpte noen klippeark for noen år siden. Disse nissene gjør en virkelig i godt humør:- )

Muntre nisser1

Muntre nisser2


Muntre nisser3

Muntre nisser5

Muntre nisser6

Muntre nisser7

Muntre nisser 8

Muntre nisser 9

Muntre nisser4

image113

Julekort - Inger Harding Design

Har så smått startet med litt julekort. De tar tid og man trenger mange. Det er allikevel så mange glade mottakere som sitter med litt forventninger, så da er det bare å tråkke til. Dette er nye klippeark av året. 

Inger HardingInger Harding


Inger Harding

Inger Harding

Inger Harding


Litt småtteri til overs kan alltids brukes som merkelapper

Inger Harding6

Jeg deltar på Garnmysteriet 2 hos Liv-Toril

Garnmysteriet

Jeg har nok en gang meldt meg på Garnmysteriet. Det starter for alvor nå i kveld. Har ikke anelse på hva vi skal lage. Fikk første melding med instruks om hva vi trengte på onsdag, men jeg hadde ikke tid eller energi til å dykke i garnesker og poser før på morgenen i dag. Litt av hensikten med disse prosjektene er jo at vi skal bruke av det vi har, og de fleste aktive strikkere har som regel store lagre. Dog: de blir aldri store nok. Det skal jo både være riktige farger og riktig tykkelse på garn og pinner...

Som søster av prosjektleder tenkte jeg at jeg måtte forhøre meg om jeg kunne bruke disse rare fargene sammen eller om jeg burde gå på shopping. Tok derfor bare bilde i full fart for å ha noe å sende over til henne på e-post. Det som ble litt komiskt er at jeg har fått avbildet litt av nattbuksa mi i samme slengen. Av den grunn heter nå mitt prosjekt "Snoopy".

Snoopy

Dette er basisgarn og noe av effektgarnet jeg fant som kan brukes på prosjektet. Rosa mohair-aktig garn og tynngarn skal også til. Har noe liggende som er minst 20 år. Når Mamma rydder i lagrene sine, ender det opp med at både Liv-Toril og jeg sitter med historisk garn, historiske merker og ikke minst historiske handleposer.

Garnmysteriet - del 2
Første del av oppdraget bestod av at man skulle lage 6 striper. Ulike maskeantall, men alle skulle være 35 cm lange. Må si jeg ble betenkt over resultatet. Grått er ikke det naturlige fargevalg hos meg. Effektgarnet Mirrelle gjorde også mye mer ut av seg enn jeg hadde drømt om. Ja, det gjorde faktisk så mye ut av seg at jeg fikk vondt i øya da det lå ved siden av pelsgarnet jeg opprinnelig hadde funnet frem. Alternativt pelsgarn jeg hadde på lur var knallrosa... En ting er sikkert: Dette blir et "One of a kind" produkt. Tror det blir stygt. Er jeg heldig kan det bli styggpent.

Garnmysteriet - hjerter
Vi skulle strikke to hjerter også. Hadde jeg fulgt oppskrifta, hadde det blitt grå og triste hjerter. Jeg har en "feeling" av at hjertene kanskje kan redde meg, så jeg valgte litt mer livlige farger. Vi skal bare ha to hjerter, så da gjenstår det å se om de blir rosa eller turkis...

Kasserte striper
Da vi fikk del 3 av garnmysteriet, fortsatte jeg litt på det påbegynte arbeidet, men jeg måtte gi meg. Skulle lage et flettverk av stripene og kombinasjonen ble veldig stygg. Det nyttet ikke selv om man prøvde å legge godviljen til. Resultatet ble kassering av 5 striper. Kan være at jeg bruker de rosa hvis det skulle friste til gjentakelse.

Fletteverk
Beholdt det grå og brune og bygde opp med flere brunfarger, hvitt og svart. Fargene er litt mer samstemte. Holdt meg til regelen at jeg skulle bruke av det jeg har. Har derfor verken pelsgarn eller ren mohair. Det var litt arbeid å sy sammen flettverket, men jeg sydde så nøye på baksiden at jeg slapp å sy foran. Det er temmelig tykt, så jeg er spent på hva det skal bli. Er allikevel ganske fornøyd med resultatet på nåværende tidspunkt. Nå er jeg klar for del 4 som kommer i kveld...

Garnmysteriet - bakside
Oppdraget på del 4 var å strikke bakside. Man skulle beholde pinnene på etter "fullført" strikk, samtidig som man sydde sammen de 3 andre sidene med forstykket. Man kunne også lage forpose hvis man ønsket det. Mitt prosjekt er veldig tykt og fast. Tror ikke det trenger foring. Skulle jeg se behov, ligger det an til at jeg får byttehandle tjeneste med søster:- ) Begynner å få tanker om at det er ei veske/sekk/pose av en eller annen art. Særlig når man skal ha forpose. Løsningen er nær. Siste del av oppdraget kommer i morgen...

Løsning garnmysteriet
Ja, her er løsningen på mysteriet. Det ble ei veske. Strikket topp og lagde håndtak slik at det ble ei skulderveske. Måtte strikke nye hjerter også. De opprinnelige var fullstendig uaktuelle. Pyntet med knapper: Noen fra en gammel genser, sauen er en knapp jeg fikk av Liv-Toril en gang som har vært altfor fin til å bruke, hjerteknappen hadde jeg til overs etter en barnegenser jeg lagde for mange år siden. Hjertet er pyntet med en A-knapp. A står for Ann-Magritt. Sydde i tillegg noen sølvperler rundt hele hjertet. Sølvperlene fikk jeg som en del av en julepresang hos lillesøster Heidi.
hits