oktober 2014

Ymse strikk

Og litt hekling. Lite blogging vil ikke si at det ikke skjer noe på håndarbeidsfronten. Her har jeg supplert opp med gamle travere: Svart frynsesjal heklet i Daletta, reinsdyrvotter strikket i Daletta, herreselbuvotter strikket i Karisma og små selbuvotter som er strikket i Heilo. Sokkene er selvfølgelig strikket i Fjell fra Hillesvåg ullvarefabrikk

#sjal #frynsesjal #selbuvotter #herrevotter #barnevotter #reinsdyrvotter #ullsokker

Barnegenser i strukturstrikk

Oppdraget var å strikke genser til en stor 2-åring. Instruksen var at genser skulle være lyseblå og ensfarget. Jeg har strikket gensere til store 2-åringer før. Det gir meg egentlig litt mareritt: Genser i størrelse 2 år har rekordkort brukstid, mens alternativet 3/4 - 4 år er for stort. Ja, det er faktisk en betydelig størrelsesforskjell... Jeg synes at det er rart at det sjelden finnes mønstre i størrelse 2/3 år (les cirka ingen). Når alternativene er slik de er, velger i alle fall jeg å strikke i stigende størrelse. Bedre å ha et plagg å vokse i enn at plagget blir for lite.

Jeg lagde en genser i enkel strukturstrikk størrelse 4 år. I tillegg lagde jeg en knappeåpning på den ene skuldera, slik at man slipper å ha problem når genser skal av og på. Satte en diskret og morsom katt i venstre hjørne for å gjøre plagget litt morsommere for barnet. Dette blir nok "kattegenseren" :- )

#genser #barnegenser #guttegenser #strukturstrikk #karisma

Kortlaging - Brettekort

Da ble det laget noen nye kort. Jeg så et fint kort på en butikk som inspirerte. Jeg kunne selvfølgelig ikke måle eller be om "oppskrift", så da lager man sin egen variant : - )


Forsiden når kortet er sammenbrettet.


Arket i sin helhet på forsiden. Har man noen fine papirer som man vil vise frem, er denne kortvarianten perfekt.


Innsiden.


Et annet eksempel. Pyntepapiret som er brukt er faktisk tapet. Litt tykt, men det gikk bra.


Vakre farger og mønster i pyntepapiret får vist seg frem rundt hele kortet.


Har man ikke "sammenhengende" papir, så kan man sette sammen motiver som kler hverandre. Her pyntet jeg også med motiver som passet innvendig.

#Kortlaging #scrapbooking #brettekort #bursdagskort

hits