november 2007

Tilda nisser og pakker på en snor

Kjøpte en pakke ifjor. Maling måtte man holde seg med selv. Kanten rundt nissene og pakkene får man ved å bruke sandpapir. Det er lenge siden jeg hadde brukt det. Tror nesten det måtte være på sløyden hos Birger:- ) Synes de ble veldig fine og det var akkurat passelig med arbeide.

Tilda-nisser-2

Tilda-nisser-2b

Jule "Funny Minis"

Hjelpe meg... Det ser så morsomt ut å lage disse, men det er det ikke synes jeg. Forferdelig mye arbeid og prosesser. Malte figurene både foran og bak, tegnet på ansiker, limte på luer og brettet streng. Å brette streng var litt skummelt før man fant ut av det: stakk hull på fingertuppene et par-tre ganger. 24 stk holder lenge her i gården. Bruksområde: pynte kort og pakker. Kunne vel kanskje satt en magnet bak også... Storesøster frykter for at hun får slike i julegave. Det virket ikke som om de står øverst på ønskelista. Skal jeg bli fornærmet?

Mini-funny

Mini-funny

Mini-funny 

Siste runde julekort?

Ja, i år har jeg vært flink med julekortene. Det nytter ikke å masseprodusere i siste liten - ihvertfall ikke hvis man er litt kresen på detaljene. Kort skal jo pyntes både utenpå og inni... Det ser så enkelt ut, men nybegynnere vil nok bli overrasket over hvor lang tid det tar. Kan vel være at man blir mer nøye på det ved "trening". I helga gikk turen til Sandvika. Denne gangen kom jeg hjem med enda flere klippeark. Tildas julegriser og julegjess. De er fine, men egentlig er det litt småmakabert også. Vinger på grisen og ei vettskremt gås...

Tilda gås

Tilda gris

Tilda gris

Tilda gås

Tilda gris

Det nærmer seg pepperkaketid

Jeg har nå egentlig ganske mange julestempler, og har ikke hatt planer om flere investeringer på denne fronten i år. Pepperkakedama som jeg fant på hobbybutikken sist uke var for søt til å stå ubrukt, så nå bor hun hos meg. Min søster la ingen demper på kjøpetrangen: tvertimot... Pepperkakekort stod brått på hennes ønskeliste. Kjøpte i tillegg nytt brunt pyntepapir som er veldig bra.

Pepperkakemann

Pepperkaker

Pepperkakemann

Flerfarget babysett

Da jeg var i Åsgårdsstrand kjøpte jeg som sagt noen nøster garn. Kjøpte også noen flerfarget nøster fra Fagstrikk/Rauma. Det som er spennende med flerfarget garn er hvor jevnt det er farget og hvor tett repetisjonene er. Må si jeg ble positivt overrasket. Synes garnet ble perfekt som babysett. Fikk utnyttet nøstene maksimalt også. Blandet i litt hvit babyull fra Dalegarn. Dette er en smart måte å forebygge et dårlig resultat ved ujevn farging også
:- )
Flerfarget babysett

Flerfarget babysett

Farsdag

Vet ikke helt hva det er med Pappa, men han er liksom litt bamseaktig. Motivet er et Tilda-stempel som jeg ikke har brukt før. Det var vel på tide at jeg brukte det. Litt barnslig kanskje, men det er iallefall et personlig kort:- )

Farsdag

Pulsvarmere

Trengte litt forandring, men visste ikke helt hva jeg skulle lage. Fant liksom ikke noe morsomt mønster... Nå hadde det seg slik at jeg var på shoppingtur i Åsgårdsstrand sist fredag, og da ble jeg eier av noen nye nøster garn igjen. Blant annet tynn alpakka. Å strikke pulsvarmere er ikke veldig morsomt, men det er fine gaver. Sist jul strikket jeg ganske mange par pulsvarmere som jeg ga bort i julegave. Greit å ha et par på lur igjen.

Pulsvarmere

Pulsvarmere

En av julegavene jeg ga bort i 2006, kom i retur påska 2007:
Pulsvarmere i retur

Jeg fikk en gavepose med mange flotte ting av Liv-Toril som jeg skulle kose meg med i påskeferien. Etter hvert som jeg plukket opp og pakket ut, dukket det brått opp et par pulsvarmere. Det var uten tvil gaven fra meg. Sammen med pulsvarmerne lå det et Monsterkort med følgende beskjed: "Ja,!!... *fortvilet, forbannet, overgitt* Det har skjedd igjen. Vandalen har vært ute og denne gangen er det et par pulsvarmere som ikke er helt seg selv. Den ene fulgte med i en vask, og det er en stund siden. Vanskelig å få det sagt. På min ønskeliste står det nå èn stk pulsvarmer". Jeg hadde selvfølgelig ikke nok garn til en stykk pulsvarmer, så da fikk hun et par sorte i stedet. Tror for øvrig ikke at det er meningen at Liv-Toril skal ha klesplagg i denne fargen. Historikken så langt er at alt hun har eid i denne fargen er "forulykket"...

Julekort - litt stempling også...

Tenkte jeg fikk stemple litt. Det blir liksom noe ekstra med de kortene man lager fra bunnen. Da jeg gravde i julestempel eska, oppdaget jeg plutselig denne gjengen. Hadde faktisk glemt at jeg hadde kjøpt dem. Min søster sier at det må være spennende å gå på skattejakt hos seg selv:- )

238432-117

238432-116

238432-115

Humornisser
hits