Votter

Barnehagevotter

Litt lengre i vrangbord enn vanlige votter i strikkede størrelser:- ) Da disse vottene er strikket i Heilo og Vestlandsgarn, er det i tillegg ei ekstra stor mulighet for at vottene blir tovet og riktig så varme etter bruk...


#barnehagevotter #barnevotter #votter #mittens #heilo #dalegarn # vestlandsgarn

 

Mer selbuvotter

Mye strikking om dagen, men ikke mye å blogge om liksom. Ullsokker til mannfolka går ikke av mote... Er de morsomme å se på? Nei. Selbuvotter går heller ikke av moten. Tenkte jeg fikk strikke et par med en litt ny vri på mønsteret. Disse vottene er størrelse 7- 9 år.#selbuvotter #barnevotter #heilo #dalegarn #mittens

Votter med mønster fra Nord Island

Disse vottene strikket jeg for noen år siden i Daletta. Da jeg nå skulle ta en gjenstrikk, valgte jeg å bruke Heilo fra Dalegarn. Det var et godt valg mener jeg selv:- ) Vottene ble "tykkere" og passformen er god.

#votter #damevotter #island #nordisland #heilo #dalegarn

 

Uglevotter

Disse søte små vottene har jeg sett her på nettet. Tenkte jeg fikk teste ut et par, og det har jeg nå gjort. Vottene er i str 6 - 9 måneder og er strikket i babyull fra Dalegarn på pinne nummer 2,5.

#babyvotter #uglevotter #dalegarn #babyull

Selbuvotter med roser

Jo, jeg har strikket dem før, men det begynner å bli ei stund siden. Et bra alternativ til stjerner:- )

#votter #selbuvotter #heilo #dalegarn #selbumittens

Huskyvotter

Ja, det er mange hunderaser:- ) Mønsteret var en påskehilsen fra storesøster. Vottene er strikket i Daletta fra Dalegarn.

#huskyvotter #hundevotter #votter #daletta #dalegarn #strikk

Votter med mønster fra Færøyene

Pene votter i flotte farger. Det er lenge siden jeg strikket disse vottene sist gang, men jammen tror jeg det blir ei stund til neste par er under produksjon også:- ) Vottene er strikket i originalgarnet Juvel. På toppen av hver vott er det strikket fletter.

#votter #mittens #færøyene #juvel #strikk

Selbuvotter og harepusvotter

Tar det ganske rolig på strikkefronten om dagen. Passer allikvel på å ha et nytt prosjekt på strikkepinnene til enhver tid. Det blir resultat av småstrikking også...


Selbuvotter str 7 - 9 år, dame og 3 - 5 år


Harepusvotter str 7 - 9 år

#votter #selbuvotter #barnevotter #harepusvotter #karisma #strikk

Mamma og pappa-votter

Ja, dette mønsteret fikk jeg i gave av søster i høst. Mønsteret var lite definert når det gjaldt størrelse, og det kan jeg forstå. De ble ganske "store" når man forventer seg en babyvott. Etter litt synsing, så tenker jeg at disse vottene er størrelse 2 - 3 år. Brukte babyull fra Dalegarn.

#votter #barnevotter #babyull #dalegarn #strikk

Rosa englevotter så klart

Ja, det kan lett bli temastrikk. Det begynte med et par voksne englevotter til Engla, og så var det en liten Engla som skulle hatt votter. Den lille utgaven Englas yndlingsfarge var selvfølgelig rosa. Strikket to par ekstra i samme slengen. Vottene er laget i Falk fra Dalegarn.


Neonrosa i str 3-5 år og moderat rosa i str 2-4 år

#englevotter #votter #barnevotter #falk #dalegarn #strikk

Englevotter til Engla

Favorittfargen er lilla. Valgte ei frisk lillafarge kombinert med naturhvit. Det ble veldig fint. Dette mønsteret krever at man har kontroll på over- og undertråd for at strikken skal bli fin.

#englevotter #votter #mittens #dalegarn #strikk

Hjertevotter på en mørk stormfull aften

Litt koselige votter som tåler et gjenstrikk:- )  Brukte garnet Karisma.

#Hjertevotter #votter #strikk #karisma

Hundevotter - denne gang i herrestørrelse

Med litt justeringer på pinner og garn, så kan man lage den størrelsen man vil i stor grad. Dog:Jeg visste hva jeg skulle gjøre:- ) Fargevalget var koksgrå og naturhvit.

#Hundevotter #votter #strikk

Flyvende hjerter votter

Ja, det strikkes og strikkes, men det har vært mye gjenstrikk. Det var derfor morsomt å prøve et nytt og ubrukt mønster. Valgte å strikke vottene i ganske lys brun og naturhvit Daletta. Ble fornøyd med resultatet.

#hjertevotter #votter #strikk #daletta

Englevotter når mamma`n får bestemme fargene

For et par uker siden kom det ei jente på 8 år som ønsket seg englevotter. Rosa skulle det definitivt være, men hun ville nok hatt farge to som hvit. En praktisk mamma ødela jentedrømmen litt: Rosa var greit, men hvitt var skittensomt. I tillegg ville brunt matche den nye vinterjakka. De ble enige, og her er resultatet. Tror nok at 8-åringen blir fornøyd allikevel:- )

#englevotter #barnevotter #votter #strikk 

Puddelvotter på tur nordover

Man håper at sommeren skal vare lenge, men nå heller tida raskt over mot høst. Ei ung dame på Finnsnes er ute i god tid med forberedelser til kaldere dager. Puddelvotter stod på ønskelista, og da ble det slik. Vottene er strikket i mørkegrå og hvit Daletta. En meget pen fargekombinasjon...

#puddelvotter #votter #daletta

Veslekua votter

"For unger som kler melkebart"... Morsomme disse altså. Strikket i Daletta fra Dalegarn. Størrelse 2 - 3 år.


Forsiden


Forside og bakside

#Veslekuavotter #votter #barnevotter #daletta #strikk

Babyselbuvotter

Jeg var ei uke i varmere strøk i slutten av mai. I tillegg til bøker, tok jeg med meg litt garn og pinner som ikke var for plasskrevende. Mye strikking ble det ikke, men disse fikk jeg laget...


Størrelse 6 - 9 måneder

#babyvotter #babyselbuvotter #votter #strikk #dalegarn

Englevotter

Det er ei stund siden jeg laget barnevotter. Hadde et englevottmønster liggende som så fint ut. Strikket begge parene i Heilo fra Dalegarn.


Størrelse 2 - 4 år


Størrelse 4 - 6 år

#englevotter #barnevotter #votter #heilo #dalegarn #strikk

Morsomme kuvotter

Først fikk jeg tips om vottene, og deretter fikk jeg mønsteret som gave. Nå er vottene strikket
også:- ) Forutenom strikk, er det faktisk en god del brodering av maskesting. Både blomstre, blader, jur, ører... Hvis jeg skulle endret mønsteret på noen måte, så ville jeg hatt motsatt høyre og venstre vott. men da er det også en god del annet som må justeres. Som for eksempel tomler. Er nå godt fornøyd med disse som følger oppskrifta også. Garnvalget denne gang ble Babyull fra Dalegarn


Forside


Bakside. Ventstre vott har tommel med kufot og jur, mens høyre har tommel med hjerter og kløverblomster

#kuvotter #votter #daletta #dalegarn #strikk

Reinsdyrvotter

Dette mønsteret har ligget på vent ei stund. Nå som jeg har fullført alle "vofseprosjektene" er det bare å velge og vrake blant alt annet jeg har tenkt å gjøre "senere"... Fargevalget mitt ble naturhvit og brun. Vottene er strikket i Daletta

#reinsdyrvotter #votter #daletta #dalegarn #strikk

Hjertevotter

Eller "Monicas votter" som de egentlig heter. Mønsteret er å finne i boka Vinterstrikk. Valgte å strikke dem i Karisma.

#hjertevotter #votter #karisma #strikk

Minimering av puddelvotter

Ja, jeg har selvsagt fått forespørsler tidligere også på å lage små/mindre votter i "hundefamilien". Når originalen strikkes i et så tynt garn som Daletta og babyull, har jeg rett og slett sagt nei. Denne gang la jeg meg litt i selene for å finne ut om det var mulig. Garnjakten endte opp med kun et aktuelt funn: Ullgarn hvor 50 gram er ca 310 meter. Synsinga på strikkefasthet stemte, så jeg får si meg fornøyd med resultatet. Dog: Å strikke slike avanserte mønstervotter i dette supertynne garnet, var nærmest som å strikke med sytråd. Overraskende nok ble de så absolutt ullvotter, selv om de ikke ble råtykke.


Farge gråsvart og hvit


Lagde en i babyull og normal størrelse for sammenligning. Denne gang i naturhvit og svart


Det ble ganske så stor forskjell med tanke på at vottene er strikket på eksakt samme mønster...

#puddelvotter #votter #strikk #minimering

Puddelvotter - denne gang i grå og naturhvit variant

Ja, nå er det vel like før jeg sier voff-voff selv. Det har blitt mange bein og poter på innsiden av et ytre med ymse hunderaser i det nye året. "Spenningen" ligger nok mest i fargekombinasjonene for min del. Denne fargekombinasjonen av mørkegrå og hvit er veldig trygg, men også pent. Motivene kommer veldig godt til sin rett.

#puddelvotter #votter #daletta #dalgarn #strikk

Hundevotter i rosa og brunt

Rosa er ikke ei farge jeg har brukt så mye på voksenstrikk, men det viser seg å være ei farge som fenger den "eldre" garde også. Elisabeth ble i fyr og flamme da hun så de rosa puddelvottene... Ja hun sier at hun elsker "rååååsa". Da favorittfarge to var brun, så ble det en fin miks å lage nye votter av. Det var nok på tide også: hundevottene fra 2008 har hatt to partnerbytter underveis og forlenget sin levetid, men de er nok uansett det man kaller "gamlevotter":- )

#hundevotter #votter #daletta #dalegarn #strikk

Rosa puddelvotter

Har man ei favorittfarge, så er det bare å ønske seg i vei. Disse rosa og hvite puddelvottene bosetter seg på Sørlandet. Vedder på at de er de eneste av sitt slag i hele Norge:- )

#puddelvotter #votter #dalegarn #strikk

Olivers flaggvotter

Da har jeg strikket par til voksne og unge, og nå var det vel på tide å strikke til de minste også. Dette paret ble ca i størrelsen 2 - 4 år. Ironisk nok er det like mange masker på denne størrelsen som på damestørrelsen:- ) Garnet som er brukt er babyull og Daletta fra Dalegarn.

#flaggvotter #votter #barnevotter #dalegarn #strikk

Hest er lik lykke votter - Svart bunnfarge

Har laget noen par til sammen, men ikke i svart bunnfarge. Det ble bra. Valgte å bruke babyull fra Dalegarn.

#hestevotter #votter #dalegarn #strikk

Harepusvotter

Har strikket dem i småstørrelser tidligere, men denne gang ble det annen garntype og str 11-14 år. De ble skikkelig søte synes jeg.

#harepusvotter #votter #barnevotter #strikk

Flaggvotter til han og henne

Morsomme votter å ha. Særlig for de sportsinteresserte eller i et internasjonalt miljø skulle man tro:- )

#flaggvotter #votter #strikk

Kattevotter

Det begynner å bli ei stund siden jeg brukte dette mønsteret nå, men kattene er velkjente siden jeg faktisk har et par av disse vottene selv. Nystrikkede votter er på tur til Vega, og ønskefargen var hvit og koks.

#kattevotter #votter #daletta #dalegarn #strikk

Puddelvotter til Mamma

Mamma hadde bursdag sist helg, og hun fikk æren av å få votter av mitt splitter nye mønster av pudler. Som reservemamma for bror Arnes kongepuddel Apollo, ble fargevalget enkelt.


Fargene ble naturhvit og grå


Apollo sommeren 2012. Her med skjerf som Liv-Toril har laget til ham.

#puddelvotter #votter #daletta #dalegarn #strikk

Pulsvanter i Alpakka

Deilige pulsvarmere strikket i dobbel (tynn) alpakka. Gode å ha på både ute og inne. Strikket dem passe lang for å kunne arbeide i når man sitter og jobber på pc. Laget en liten gjeng i ulike farger.

#pulsvarmere #pulsvanter #alpakka #strikk

Liten fuggel-votter

Fikk et nytt vottemønster i presang. Artig å prøve noe nytt. Tenker jeg vil passe på å ha "skarpe" kontraster hvis det tas gjenstrikk:- )


Disse vottene er strikket i Daletta. Størrelsen er 3-5 år


Her er det brukt babyull og størrelsen er 1- 2 år

#barnevotter #votter #babyull #daletta #dalegarn #strikk

Litt mer vottestrikk

Til tross for lite blogging av strikk så langt i år, så strikkes det litt. Disse gamle traverne er alltid god å ha på lur. I tillegg har jeg strikket noen par kjedelige herresokker, men de er ute av hus hele gjengen:- )


Herreselbuvotter og "hundevotter"

#selbuvotter #hundevotter #votter #strikk

Østerdalsvotten

Endelig ble disse vottene ferdig. Jeg gikk tom for mørkeblå Heilo her før jul. Temmelig krise. Da jeg så var hos en forhandler av garnet denne uka, tok jeg sjansen på å kjøpe garn uten å ha med fargenummeret. Heldigvis ble det blink:- )

#østerdalsvotten #votter #heilo #dalegarn #strikk

Nytt singeltreff for hundevotter i Rakkestad

For to år siden fikk jeg en spesiell forespørsel om en venstrevott som manglet en høyrevott. Det ble litt komplikasjoner den gang: Jeg trodde det manglet en hestevott, så jeg strikket den ferdig før jeg jeg sendte en tilbakemelding på at det kunne bli fargenyanser på turkisfargen. Da jeg fikk som svar at vottene var hvite og svarte, forstod jeg blemma... Sist uke fikk jeg nok en melding fra vottenes eierinne Elisabeth om at nå er det en høyrevott som mangler en venstrevott. For de som strikker selv og kjenner til fargenyansene det kan bli på hvitt, så er dette riktig moro... En godt brukt vott og en ny vott... Nå skal man vel ikke fokusere på ulikhetene, men jeg tror det er bra at jeg selv ikke ser resultatet:- ) Tvi, tvi og lykke til Elisabeth! Neste gang tror jeg du skal spandere på deg et helt nytt par. Det er ingen tvil om at du liker dem iallefall:- )

#hundevotter #votter #strikk

Røde englevotter

Da jeg var ferdig med et blått/hvitt par englevotter tidligere i høst, presiserte storesøster Liv-Toril at hun ønsket seg et rødt/hvitt par selv...Strikket vottene i babyull fra Dalegarn. Paret i ønskefarger lå under årets juletre.

#englevotter #votter #babyull #dalegarn #strikk

Englevotter

Fikk nytt mønster i presang av søster nå i oktober med design av Jorid Linvik. Valgte å strikke vottene i Babyull fra Dalegarn, og det ble bra.

#englevotter #votter #babyull #dalegarn l#strikk

Det nærmer seg Farsdag

I den forbindelse så har jeg laget Skogavotter/gråvotter til Pappa. Disse vottene skal først og fremst være varme og brukendes til skittent arbeid:- ) Vottene er strikket i Heilo og tovet lett etter ferdigproduksjon

Laget samtidig 2 par for damer i Peer Gynt garn. Kan jo hende at det er noen damer som må ut og spa snø snart

#skogavotter #toving #votter #strikk


 

Frøkenvotter

Ifølge søster er disse vottene litt småhotte blant strikkersker. Ergo så slengte jeg meg på "bølgen". Vottene er i halvpatent, rettstrikk, øk og fell slik at vottene blir "figursydd". Jeg brukte garnet Freestyle, men ville nok gå for noe annet ved en senere anledning.

Strikket i Freestyle


Søte babyselbuvotter str 6 -  9 mndr

#frøkenvotter #votter #babyvotter #babyselbu #freestyle #babyull #dalegarn

Flaggvotter

Stemningsfulle votter. Litt fest... Strikket dem i Hifa2 på pinne nr 3. Det ble liten/medium damestørrelse. Vil nok velge Hifa3 for å "øke" størrelsen ved en senere anledning.

#flaggvotter #votter #strikk

Pilgrimsvotter

Fine votter. Har strikket par både i herrestørrelse og damestørrelse. Garntypen som er brukt er Hifa3 og pinne nr 3.

#pilgrimsvotter #votter #strikk

Votter med mønster fra Værnes kirke

Pent mønster. Strikket i Hifa 3 på pinne nr 3.

#Værneskirke #votter #hifa #hillesvåg #strikk

Pelle-votten

Jeg liker katter, og det vet storesøster. Fikk et morsomt mønster som het Pelle-votten i gave fra henne. Vottene er strikket i Daletta på pinne nr 2.5. For de som lurer på hvor man får kjøpt mønsteret: Usikker. Det er ei svensk dame som er eier, og mønsteret er på engelsk. Det heter "Pelle Mittens"

#pellevotten #votter #strikk #daletta #dalegarn #strikk

Votter med ankerbord

Disse vottene har sittet fast på strikkepinnene ei stund. Litt skummelt å legge noe til side... Fikk ei bok som heter Selbuvotten - Vakre mønster frå ein norsk strikketradisjon. Mye fine mønstre, men jeg ble litt betenkt over størrelsene. Til tross for at jeg brukte originalgarnet Hifa 2, så ble en liten/medium damestørrelse herrestørrelse. Lykken for meg var at valget av farger var nøytralt. Uansett så er det pene votter og god kvalitet.

#ankerbord #votter #hifa #hillesvåg #strikk

 

Det strikkes litt...

Selv om det har vært lite i høst og så langt i vinter til meg å være. Ull og kulde hører sammen. Selbustrikk er alltid aktuelt, og for enkelte er selbustrikk med stjerner i svart/hvit eller hvit/svart-kombinasjonen noe de MÅ ha. Det er liksom ikke noe alternativ...


Synes at sjalene/tørklene jeg strikket i Delano og mohair var så lette og fine. Prøvde derfor ut en annen fargekombinasjon. Man skal for øvrig ha tunga rett i munnen på økningene til dette sjalet. Oppskriften er litt feilaktig (eller er det jeg som misforstår)

#selbuvotter #votter #sjal #delano #heilo #dalegarn

Votter med Værnesrose

Det er ei stund siden jeg prøvde ut litt nye mønstre, men endelig så ble det en nyhet. Disse vottene har jeg strikket i Hifa 2. Det er ei nydelig blåfarge...

#selbuvotter #votter #hifa #strikk

Hundevotter - ny fargekombinasjon

Samme mønster, men denne gang i en beige/lysebrun og svart variant: - )

#hundevotter #votter #daletta #dalegarn #strikk

Votter med mønster fra Nord Island

En ny variant. Litt elegant. Strikket dem i Daletta. Mønsteret fant jeg i boka "Folk Mittens"

#nordisland #votter #daletta #dalegarn #strikk

Selbuvotter

Fant dette mønsteret i boka "Folk Mittens". En litt morsom tommel synes jeg. Fine stjerner/roser. Gjorde om på dette mønsteret også, da jeg ikke liker alle tommelvariantene som er i boka.

#selbuvotter #votter #hifa #strikk

Votter med Fanamønster

Enkle og fine. Grunnmønsteret fant jeg i boka "Folk Mittens". Jeg gjorde dog noen endringer på egenhånd. Likte ikke fasongen vottene hadde i boka. Ble fornøyd med eget sluttresultat.: - )

#fanamønster #votter #heilo #dalegarn #strikk

Votter med mønster fra Lappland

Først og fremst en uvant fargekombinasjon. Artige votter. Mønsteret fant jeg i boka "Folk Mittens".

#lappland #votter #strikk

Mer hundevotter

Disse to parene er på tur til Leirfjorden i Nordland. Litt artig å få prøvd seg på en annen fargekombinasjon. Vårgrønn og brunt er litt stilig.

#hundevotter #votter #daletta #dalegarn #strikk

Venstrevott som søker høyrevott og skikkelige forviklinger

Ble kontaktet av eierinnen av en venstrevott som hadde mistet partneren sin. Vi ble enige om at vi kunne prøve å lage en ny match. En viss risiko for nyanseavvik er det alltid... Disse designervottene er ikke akkurat kjappe å strikke, men jeg bestemte meg for at jeg skulle skynde meg å gjøre jobben. Strikket ferdig en hestevott og var skikkelig fornøyd med meg selv. Helt til jeg så et bilde av vottene damen har fått av meg: Den ene hadde turkis startkant, mens den andre hadde brun. Pokker også tenkte jeg. Det var litt av en nedtur. Jeg bestemte meg for at det bare var å bite i det sure eplet og strikke en som var "riktig". Fikk denne også ferdig og sendte beskjed til henne med venstrevotten at nå håpet jeg at det var riktig turkisnyanse. Fikk som svar: "de er bare sorte og hvite, ikke noe turkis på de :)". Jeg kunne rett og slett dødd. Damen har riktignok mottatt 2 par votter: et par hestevotter og et par hundevotter. Det var hundevotter hun skulle ha... Ja, da sitter jeg med nok garn til EN stykk venstre hestevott. Får lage en slik vott da og glemme den andre. Kan vel trygt si at jeg har fått min straff for å ikke gjøre grundig research...Nå håper jeg bare på at det blir match i Østfold. Er helt utmattet av alle disse høyvrevottene jeg:- )

#hestevoter #votter #daletta #dalegarn #strikk

Votter - Tyrkisk tradisjonsstrikk

Fikk ei bok som heter "Folk Mittens" av Liv-Toril til jul. Her er det masse tradisjonsstrikk fra hele verden. Det vanskeligste er nå egentlig å finne garn og pinner som passer med mønstrene i forhold til strikkefasthet.... Disse vottene  heter "Anatolian Mittens". De er strikket i Heilo på pinne nr. 2,5. Tette og varme votter for frysepinner:- )

#AnatolianMittens #votter #heilo #dalegarn #strikk

Hest er lik lykke votter - ny fargekombinasjon

Det var vel ikke helt uventet at det var ønsket en hvit og svart kombinasjon. Disse vottene er strikket i Daletta.
hesterliklykke3

#hestevotter #votter #daletta #dalegarn #strikk

Varmt til hendene

Fikk tips om disse vottene i Familiens Juleidèer 2009. Pene votter som jeg har valgt å strikke i Daletta. Hvis jeg skal påpeke noe, så må det være at de går veldig langt oppover armene. Tror faktisk at jeg ville kuttet ut bord 2 hvis jeg skulle finne på å strikke dem en gang til. Uansett så er jeg fornøyd...
varmttilhendene

#selbuvotter #votter #daletta #dalegarn #strikk

Fargevariasjoner

Dette er gjenstrikk men i andre farger. Kattevottene er strikket i Daletta, mens Tradisjonelt men ikke kjedelig-vottene er strikket i Heilo. Sistnevnte votter er lange, så de er noen skikkelige garnslukere.
kattevotter3

tradisjoneltmenikkekjede

#kattevotter #selbuvotter #votter #daletta #heilo #dalegarn

Småbarnsvotter

Oppskriften på disse vottene ligger fritt tilgjengelig et sted i Cyberspace. En flott og snill tanke, men jeg linker ikke videre. Det var ren selvpining som fikk meg til å fullføre. Her måtte jeg faktisk gå til tiltak som å rekke opp... Både vrangbord og tomler var altfor store i forhold til resten av votten.  Etter nødvendige justeringer, ble resultatet som følger:
smaabarnsvotter

#småbarnsvotter #votter #strikk

Tradisjonelt men ikke kjedelig

Dette mønsteret er litt annerledes, men det er også fasongen på vottene. Synes de ble litt fine/morsomme. Vottenenes vrangbord går ekstra langt oppover armene. Det gjorde dem litt typete. Mønsteret justerte jeg slik at de passet til Heilo fra Dalegarn.
tradisjoneltmenikkekjede

tradisjoneltmenikkekj1

#votter #heilo #dalegarn #strikk

Hest = Lykke

Da har jeg mottatt nytt vottemønster laget av Jorid Linvik. Tok min egen vri på garn og fargevalg. Jeg strikket i Daletta på pinne nr. 3. Synes det var et kjempefint mønster. Fargene ble også flotte sammen.
hesterliklykke1

hesterliklykke2

#hestevotter #votter #daletta #dalegarn #strikk

Vottestrikk

Det har blant annet blitt strikket opp litt votter siden sist jeg blogget. Ingen nyheter, men det greit å ha litt på lur. Alle par er strikkket i Heilo fra Dalegarn.
vottestrikk

#ingebjørgsvotter #lillehammervotten #telemarksvotten #vinjevotten #selbuvotter #heilo #dalegarn #strikk

Vinterlig sommersyssel

Nå som vi har deilige og varme sommerdager, blir det mindre med det jeg kaller håndarbeid. Det blir til at man vil komme seg ut i frisk luft så snart sjansen byr seg. Da blir det lesing. Er litt "kriminell" for øyeblikket:- ) Utrolig nok har jeg allikevel rukket å strikke et par kattevotter i Daletta samt et par hjertevotter i Falk fra Dalegarn.
hjertevotterogkattevotter

#hjertevotter kattervotter #votter #daletta #falk #dalegarn #strikk

Lillills votter

Spreke votter i spreke farger. Har strikket dem i Heilo på pinne nr 3.
lillillsvotter

#lillillsvotter #votter #heilo #dalegarn #strikk

Gjenstrikk

Det hender man kjøper garn med plan om å strikke flere par votter. Garnet til vottene med mønster fra Færøyene har faktisk ligget noen år. De er strikket i Raumagarn. Det andre paret er Telemarksvotten som er strikket i Heilo.
vottemiks

#færøyvotter #telemarksvotten #votter #mittens #raumagarn #heilo #dalegarn #strikk

Heart Mittens

Fikk oversendt et engelsk mønster av Liv-Toril for noen måneder siden. Fant omsider ut at jeg skulle prøve ut mønsteret med hjertevotter. Det er store hjerter foran og på tomler, mens det er små hjerter bak. Vottene er strikket i Juvel på pinne nr. 4.
hjertevotter

#Heartmittens #mittens #votter #juvel #strikk

Fuglevotter

Paret jeg strikket i høst ble fort borte selv om de var liten damestørrelse. Ikke så rart. Jeg synes de er kjempefine. Strikket derfor et par nye som er litt større. Vottene er strikket i Daletta på pinne nr 3. Design er av Jorid Linvik.
flyflyvotter2

#fuglevotter #votter #daletta #dalegarn #strikk

Brudevotter

Da har jeg fått strikket brudevotter. Har hatt mønsteret og bestillingen liggende ei stund. Hadde veldig god tid på meg, så jeg var redd for at det kunne ende opp med at det ble kjempetravelt. Damevottene er strikket i Daletta, mens herrevottene er strikket i Falk fra Dalegarn. Lærte meg å strikke fletter, og det var fint. Mønsteret er designet av Jorid Linvik, og man gjør dem selv personlige med bokstaver og årstall som ønsket. Ellers var mønsteret oppgitt med for høye pinnenumre, men det fant man fort ut av.
 brudevotterdame
Damevotter strikket i Daletta

brudevotterherre
Herrevotter strikket i Falk

#brudeparvotter #votter #daletta #falk #dalegarn #strikk

Lillehammervotten

Nå har jeg vært litt flink: Har brukt flere nøster garn fra mitt garnlager uten å fylle på med nye nøster. Må innrømme at det er litt "sykelig" når man må ha flere kasser og et ukjent antall poser på lur... Begge votteparene er strikket i Heilo.
lillehammervotten1

lillehammervotten2

#lillehammervotten #votter #heilo #dalegarn #strikk

Fauskevotten

Et systematisk og greit mønster å strikke. Det tar nå allikevel sine timer... Vottene er strikket i Heilo.
fauskevotten1

#fauskevotten #votter #heilo #dalegarn #strikk

Trysilvotten

Dette er Trysilvotten. Flotte stjerner synes jeg. Den er strikket i Heilo fra Dalegarn.
trysilvotten

#trysilvotten #votter #heilo #dalegarn #strikk

Geilovotten

Nå er det ei stund siden jeg kom med nyhet på vottefronten, men her er altså Geilovotten. Den er strikket i Heilo fra Dalegarn og er i  herrestørrelse.

#geilovotten #votter #heilo #dalegarn #strikk

Setedalsvotter

Nå er det ei stund siden jeg har blogget. Har laget to par setesdalsvotter. De er strikket i Daletta fra Dalegarn. Mønsteret fant jeg i bladet Familien i en av desemberutgavene. Har også strikket en del setesdalsluer tidligere. Disse kan man se på tidligere innlegg...

setesdalsvotter

#setesdalsvotter #votter #daletta #dalegarn #strikk

Mobilvott

Liv-Toril har akkurat pensjonert sin 10 år gamle mobil. Den nye modellen skaper nye behov. Det er jo så mye større vinduer på den som trenger beskyttelse... En dag da vi var på jobben, viste hun meg en blogg hvor noen hadde strikket en mobilveske/vott. Den var uten lukning. Jeg tok hintet. Med utgangspunkt i tynt garn og deler av babyselbumønsteret, ble resultatet slik. PS! Dette er min mobil. Min søsters er nok mer moderne:- )
mobilvott

mobilvottb

Hundevotter

Nytt vottemønster designet av Jorid Linvik. Denne gang er det med hund, katt, bein og labb. Artige. Vottene er strikket i Daletta fra Dalegarn.
vottermedhundogkatt

Hallingdalsvotten

Sprek vott. Strikket i Heilo.
hallingdalsvotten

Tynsetvotten

Strikker litt av hvert om dagen selv om det ikke blogges. Det blir en del gjengangere på tradisjonsstrikken... Nyhet hos meg nå er Tynsetvotten. Blåfargen er klarere enn det man kan få inntrykk av på dette bildet. Søte små stjerner synes jeg.

Telemarksvotten

Her har vi Telemarksvotten. Artig mønster dette også. Vottene er strikket i Heilo fra Dalegarn.
telemarksvotten

Finnmarksvotten

Synes dette var et mønster med det lille ekstra... Vottene er strikket i garnet Villmark.
finnmarksvotten

Rørosvotten

Pent mønster... Strikket i originalgarnet Heilo fra Dalegarn.
roerosvotten

Flerfarget selbu

Da er jeg i gang med et strikkeoppdrag som skal på langfart. Rettere sagt til en annen verdensdel:- ) Oppdraget er tradisjonell selbu strikket i flerfarget garn. I tillegg til stjerner synes jeg dette er et hyggelig mønster. 
selbuvotterflerfarget6

Valdresvotten

Nok en vott. Denne gang Valdresvotten. Er strikket i Heilo. 
valdresvotten

Vinjevotten

Litt artig å prøve nye mønstre. Dette er Vinjevotten som er strikket i Heilo fra Dalegarn.
vinjevotten

Fly Fly

Disse vottene heter egentlig "En fugl i hånden" og er av Jorid Linvik. Grunnen for at de nå heter "Fly Fly" hos meg er at jeg droppet å ha en fugl inni hånden. Den var rød. Egentlig skulle et av hjertene på hver vott være røde også. Vottene er strikket i Daletta fra Dalgegarn.
flyflyvotter

Katter

Fikk en veldig hyggelig og overraskende sommerpresang av Liv-Toril. Et flott kattevott-mønster og tynn alpakka. Det var vel kanskje for selskapelig på Vega eller så var hjernen min i feriemodus: Strikket ihvertfall småfeil gjentakende ganger. Fant derfor ut at vott nummer to burde strikkes når jeg kom hjem. Var det smart? Når man begynner å strikke venstre vott to ganger er det mismotende... I tillegg var disse vottene for små på mine store hender. Har startet å strikke nytt par på litt større pinner. Ser lovende ut og samtidig er det mindre feilstrikk:- )
kattevotteritynnalpakka

Kjærlige harepuser

Laget en svart og hvit variant av dette søte paret også.
harevotter3

Svart og hvitt

Nytt uprøvd mønster inntil nå. Fant det i PT Design heftet  mitt... Vottene er strikket i Kampanjegarn fra Rauma. Er store i størrelsen, men det synes jeg ofte at vottemønstre er. Man må nok gå over i et tynnere garn og på tynnere pinner for å få en normal damestørrelse.
selbuvotter

Reinsdyr

Da ble det litt selbuinspirerte mønster i bruk igjen. Brukte en "gammel" mønsterfolder fra Idèna og med originalgarnet Juvel. Artige mønstre, men på begge jeg har prøvd ut er det småfeil. Vottene er store i størrelsene, men det gjør ikke så mye: Damevotter blir bare herrevotter...
selbuvottermedreinsdyr

Babyselbu

Disse babyselbuvottene i str 6 - 9 mndr ble til min egen overraskelse i stor grad laget på Mallorca. Skulle på ei ukes ferie og tok med meg noe babyull fra Dalegarn og mønster. Det kunne jo være at jeg på reisen eller en eventuell rolig kveld kunne synes det var litt ok å strikke... Hvem skulle trodd at man fikk dårlig vær i 5 av 7 dager? Votter og forkjølelse ble det i alle fall samt et høyt antall tilbakemeldinger fra Norge hvor varmt det var:- ) Jeg har gjort noen egne korrigeringer på mønsteret, men originalmønsteret ligger her
babyselbustr69mndr

Vaffelhjerter

Ja, da ble det et par hjertevotter fra PT Design-heftet også. Føler at det har blitt litt vel mye votter nå. Hva neste prosjekt blir, er jeg litt usikker på... Vottene er for øvrig strikket i Juvel.
hjertevotter

Flerfargede selbuvotter

Nok et par selbuvotter. Denne gang strikket i mønster fra PT Design. Garnet som er brukt er Karisma.
selbuvotterflerfarget5

Rosa harer

Da er de rosa harepusvottene ferdig. Dette harevott-mønsteret fra PT Design er veldig morsomt å se på, men mønsteret er selvfølgelig urytmisk og forholdsvis tregt å strikke.
harevotter2

Kjærlige harer

Veldig artig mønster med harepuser. Falt pladask:- ) Vottene er strikket i Heilo fra Dalegarn. Har store planer om et par i rosa også...
harevotter

Hjertemønsteret - en gang til

Ja, det ble et par votter til i størrelse 10 år denne gang. Tror ikke det blir flere votter i dette mønsteret på ei god stund. Det er faktisk ikke særlig rytmisk eller greit å strikke... Vottene er strikket i Heilo fra Dalegarn
selbuvotter7

Hjertemønster

Fant et mønster på selbuvotter som jeg ikke hadde sett før i Allers 47/2007. Vottene er strikket i Smart og flerfarget Juvel.
selbuvotterflerfarget4

Selbuvotter

Det ble strikket flere spissluer i påska. Som variasjon strikket jeg et par herresokker og deretter disse selbuvottene. Mønsteret fant jeg i Familien nr 23/07. Brukte babyull fra Dalegarn. og de ble bare rålekre synes jeg.
selbuvotter6

Flerfargede Selbuvotter

På lørdag gikk turen til Teie utenfor Tønsberg. Det er veldig lett for at man ender opp i hobby- eller garnbutikker. Denne gang fant jeg en ny variant av flerfarget juvel: Ei nydelig blåfarge. Nyansene er duse i overgangen, men skaper allikvel det lille ekstra.
selbuvotterflerfarget3

Flerfargede selbuvotter

Denne gangen har jeg prøvd meg på garnet Karisma. Et veldig bra garn å strikke med. Sluttresultatet var det heller ingenting å si på. Har brukt naturhvit og flerfarget brunt. Sjatteringene i det brune var moderat, men delikat:- )

selbuvotterflerfarget2

Flerfargede selbuvotter

Ja, jeg har strikket svært mange par selbuvotter i mitt liv, men disse skiller seg allikevel ut. Idèen fikk jeg av Liv-Toril som hadde besøkt en blogg. Skulle vel takket eieren av bloggen for idèen, men hvem var det nå igjen da? Vottene er strikket i ensfarget og flerfarget Juvel. Synes de ble riktig fine.

selbuvotterflerfarget

hits